Avustralya'da Vergi Kaçakçılığı Operasyonu

Ülkenin en büyük vergi kaçakçılığı operasyonunda Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Cranston’un oğlu ve kızı dahil 9 kişi gözaltına alındı Cranston'un da görevini kötüye kullanmaktan mahkeme önüne çıkması bekleniyor.

Avustralya'da Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Michael Cranston'un çocukları, Yeni Güney Galler eyaletinde düzenlenen ülkenin en büyük vergi kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alındı.

Avustralya Federal Polisi, dün Sydney’de 28 ev ve iş yerine baskın düzenlendiğini ve 165 milyon Avustralya doları (yaklaşık 123 milyon ABD doları) tutarında vergi dolandırıcılığının ortaya çıkarıldığını açıkladı.

Polis, yaklaşık 8 aydır devam eden araştırmalar sonucu düzenlenen operasyonda aralarında Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı Michael Cranston’un oğlu ve kızının da bulunduğu 9 kişinin gözaltına, 2 vergi dairesi görevlisinin de açığa alındığını belirtti.

Ülkede şimdiye kadarki en büyük vergi kaçakçılığı operasyonunda oğlu ve kızı tutuklanan Cranston'un, çocuklarına bilgi sağladığı ileri sürüldü. Cranston'un, 13 Haziran’da Sydney Downing Merkez Mahkemesi'nde ifade vermesi bekleniyor.

Yetkililer, Cranston’un vergi kaçakçılığıyla değil, çocuklarına bilgi vererek görevini kötüye kullanmakla suçlanacağını belirtti.

Polisin ortaya çıkardığı vergi kaçakçılığını ‘‘üzüntü verici’’ olarak niteleyen Başbakan Malcolm Turnbull, 'Kimse, ne kadar yüksek mevkide olurlarsa olsun kanunlardan kaçabileceğini düşünmesin. Bu tür komplolara, dolandırıcılığa ve kamu görevinin kötüye kullanılmasına sıfır tolerans gösteriyoruz.’’ dedi.

Operasyonda 25 motorlu taşıt, 18 ev, 100 banka hesabı, 12 motosiklet, 2 uçak, çok sayıda ateşli silah, mücevher ve 15 milyon dolar nakit para ele geçirildi.

Kaynak: AA