ASMEK'te Yıl Sonu Sergisi

ASMEK'te eğitim alan öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler ve özel tasarımların yer aldığı sergi Cam Piramit'te açıldı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'ASMEK bünyesinde 2005'ten buyana 189 bin 542 kursiyere eğitim verilmiştir'.

Yaygın eğitim kurumlarından Antalya Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (ASMEK), kursiyerlerce yıl boyunca üretilen sanat ve el işi eserleri, düzenlenen yıl sonu sergisiyle beğeniye sundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ASMEK'te eğitim alan öğrenciler tarafından hazırlanan ürünler ve özel tasarımların yer aldığı sergi, Cam Piramit'te açıldı.

Açılış törenine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve eşi, ASMEK'in kurucusu Ebru Türel, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, kursiyer, aileleri ve davetliler katıldı.

Başkan Türel, sergi açılışında yaptığı konuşmada, ASMEK yıl sonu sergisinin, bir nevi mezuniyet töreni olduğuna dikkat çekerek, ASMEK'in 2005 yılında kurulduğunu ve dev bir eğitim kurumuna dönüştüğünü belirttti.

Kurulduğundan bu yana 22 kurs merkezinde, 480 branşta 7 bin 870 kurs açıldığını kaydeden Türel, şunları ifade etti:

'ASMEK bünyesinde 2005'ten buyana 189 bin 542 kursiyere eğitim verilmiştir. Yani adeta bir il nüfusu büyüklüğünde kursiyer istifade etmiştir. 12 yılda 124 bini kadın, 65 bini erkek kardeşimize eğitim ve kurs hizmeti vermişiz. Bu sene ASMEK'lerde 22 kurs merkezinde, 208 branşta, bin 34 kurs açılmıştır. Kurslarımıza 6 bin 799 erkek, 19 bin 114 kadın olmak üzere 25 bin 913 kişi kayıt olmuştur. Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Aksu, Elmalı, Kemer, Demre ilçelerimize de götürdük. Hedefimiz kalan ilçelerimizde de ASMEK açmak.'

ASMEK'lerin girişimcilik kurslarıyla da cesaretlendirdiğini ifade eden Türel, kursiyerlerin artık kendi iş yerlerini açtığını, girişimcilik kurslarına katılan 350 kursiyerin 167'sinin kadın olduğunu anlattı.

Türel, ASMEK'in insanların özellikle kadınların üretici olmasını da teşvik ettiğini dile getiren Türel, kursiyerlerin ürünlerini, ASMEK'in Kapalı Yol ve Sarısu satış ofislerinde satışa sunduğunu bildirdi.

Açılışta Yaygın Eğitim Şube Müdürü Alev Aslangiray, Türel çiftine ASMEK kursiyerlerinin el emeğiyle yaptığı çeşitli hediyeler ve ipek kozadan yapılan tablo hediye etti.

Başkan Türel ve eşi Ebru Türel, daha sonra ASMEK kursiyerlerinin gerçekleştirdiği saç, makyaj, kıyafet defilesini izledi.

Halk oyunları gösterisi ve gitar resitalinin ardından, Türel ve eşi Ebru Türel sergi stantlarını gezerek kursiyerlerle sohbet etti.

Kaynak: AA