Alanya Toptancı Hali İnşaatında Çalışmalar Sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesinin Alanya'ya kazandırdığı Toptancı Hal Projesi'nin inşaat çalışmaları sürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, temeli 10 Aralık 2016'da atılan ve Alanya'daki merkez Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerinin birleştirilerek hayata geçirildiği Alanya Hal Projesi inşaatında ve ilave edilen ardiyelerin yapılacağı alanda hafriyat çalışmaları devam ediyor.

Diğer yandan ticari dükkanlar ve idari ofis inşaatı da hızla yükseliyor. İnşaatın tamamlanmasıyla Alanya Hali içinde yer alacak komisyoncu dükkanları sundurmalarla yaklaşık 250 metrekarelik rahat bir çalışma imkanına sahip olacak.

Komisyoncu dükkanları, tüccar ofisleri, ardiyeler, sosyal alanlar, idari ve ticari binalarla Alanya Hal Kompleksi yapılan ilavelerle 100 milyon lirayı aşan bir maliyetle belirtilen sürede hizmete açılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Türkler'de inşaat çalışması devam eden hal inşaatında incelemelerde bulundu.

İnşaatı yapan firma yetkililerinden son durum hakkında bilgi alan Güney, 'Alanya'da yıllarca konuşulan hallerin birleştirilmesi projesini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel hayata geçirdi. Başkanımız hal esnafı ile sürekli istişare etti, onların talepleri doğrultusunda proje oluşturuldu ve kısa sürede ihalesi yapılarak inşaatına başlandı. Alanya'nın kanayan bir yarasını daha böylece çözmüş olduk.' ifadelerini kullandı.

Kompleksle çevrenin gelişmesine de katkıda bulunduklarını dile getiren Güney, 100 milyon lirayı aşan yapım bedeliyle Alanya Toptancı Hali Kompleksi'nin hizmete açıldıktan sonra ne kadar faydası olduğunu herkesin daha iyi göreceğini kaydetti.

Kaynak: AA