'Yazılı Basın Sektörünün Mevcut Durumu Ve Değer Zinciri Araştırması'

Basın İlan Kurumu ve İstanbul Kalkınma Ajansının desteklediği araştırma için arama konferansı düzenlendi.

Basın İlan Kurumunun organizasyonu, İstanbul Kalkınma Ajansının desteğiyle düzenlenen, 'Yazılı Basın Sektörünün Mevcut Durumu ve Değer Zinciri Araştırması'nın arama konferansı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Can Bilgili'nin oturum başkanlığında başladı.

Mercure Hotel İstanbul Topkapı'da gerçekleştirilen arama konferansına, aralarında AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan'ın da bulunduğu basın yayın kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Prof. Dr. Can Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazılı basın alanında dijital dönüşümün yaşandığını belirtti.

Bu dönüşümün ekonomik değer zinciri içinde analizini gerçekleştirmenin gerekliliğinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Bilgili, 'Çünkü sonuçta piyasanın kendi doğrularını işleyerek dönüşümü gerçekleştirmesi en doğru olanı. Bu arama konferansından birtakım geri dönüşler elde edeceğiz. Sektörün bakışını, yorumunu görmüş olacağız. Sonrasında da bir politika raporu gibi dönüşümle ilgili 'şunlara dikkat edilmesi lazım, şu çalışmalar yapılması lazım' diyebileceğimiz bir araştırma sonucu çıkarmayı hedefliyoruz.' ifadelerini kullandı.

Projenin genel tanıtımıyla başlayan arama konferansında gün boyunca, 'Yazılı basın sektörünü etkileyen ekonomik ve sosyal trendler', 'Güçlü ve zayıf yönlerin belirlenmesi', 'Yazılı basın sektörünü etkileyebilecek fırsat ve tehditler ayırımı' ve 'Gelişim ve görevler' başlıklarında oturumlar yapılacak.
Kaynak: AA