Vali Zorluoğlu, Otobüs Kazasıyla İlgili Açıklama Yaptı

Elazığ’da otobüsün tıra arkadan çarpması sonucu 2 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili Vali Murat Zorluoğlu açıklama yaptı.

Vali Zorluoğlu, Otobüs Kazasıyla İlgili Açıklama Yaptı
Elazığ-Bingöl karayolunun 95’inci kilometresinde Karakoçan ilçesinin 5 kilometre ilerisinde sabah saat 06.30 sıralarında yolcu otobüsü, demir yüklü tıra çarpmış, 2 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı. Kaza yerinde yapılan çalışmaların arından tır ve yolcu otobüsü çekilerek trafik çift şeritten verilmeye başlandı.

Kaza ile ilgili Vali Murat Zorluoğlu da bilgi verdi. Vali Zorluoğlu açıklamasında, "Sabah saat 06.30 sıralarında Bingöl istikametine giden yolcu otobüsü, muhtemelen dikkatsizlik veya güneşin gözünü alma neticesinde bu henüz kesinleşmiş değil ama önünde hareket halindeki demir yüklü tıra çarptı. Bu kaza neticesinde maalesef olay yerine bir vatandaşımızla, olay yerinden hastaneye götürülen bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Olaya jandarma, sağlık ve AFAD teşkilatlarımız hızlıca müdahale etti. İlk yarım saat içerisinde yaralananların tamamı Elazığ, Karakoçan ve Bingöl’de hastanelere nakledildi. Yaralı kardeşlerimizin tedavileri hastanelerde devam ediyor. Yol tekrar trafiğe açıldı, diğer yolcularda başka bir otobüsle gidecekleri yere gönderilmek üzere yola çıkarıldı" dedi.

Kaynak: İHA