Vali Çakacak Açıklaması 'SGK Tek Çatı Altında Toplanması Sonrası Önemli Hizmetleri Hayata Geçirdi'

İçel Valisi Özdemir Çakacak, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşturmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında yurt genelinde kutlanmakta olan “Sosyal Güvenlik Haftası” münasebetiyle, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Necmettin Öz ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Vali Çakacak Açıklaması 'SGK Tek Çatı Altında Toplanması Sonrası Önemli Hizmetleri Hayata Geçirdi'
Sahil Valilik’de gerçekleşen kabulde konuşan Vali Çakacak, Türkiye’nin son yıllarda sosyal güvenlik alanında çok büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, SGK’nın özellikle tek çatı altında toplanması sonrasında önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini söyledi.

Kurumun gerek idari yapılanmasında gerçekleştirilen reformlarla gerekse de e-devlet üzerinden yapılan işlemlerin yaygınlaştırılmasıyla vatandaşlara yönelik sunulan hizmetlerin etkin ve hızlı bir şekilde gerçekleştirildiğinin altını çizen Çakacak, özellikle de sosyal güvenlik alanında gerçekleştirilen söz konusu dönüşümün modern devlet anlayışının olmazsa olmaz koşullarından biri olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye genelinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında İçel’de gerçekleştirilen çalışmalar hakkında İl Müdürü Öz’den bilgi de alan Çakacak, “Sosyal Güvenlik Haftasının tüm vatandaşlarımıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyor, sosyal güvenlik kavramının toplumun tüm kesimleri tarafından içselleştirildiği ve toplumumuzda sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaştığı bir hafta olmasını temenni ediyorum” dedi.

İl Müdürü Öz ise kendilerini kabul ettiği için Vali Çakacak’a teşekkür ederek, kurumun gerçekleştirdiği çalışmalar ve hafta boyunca yürütülecek faaliyetler hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA