Uzak Doğu'nun Egzotik Tatları Ramazan'da Hurmaya Rakip Olacak

Uzak Doğu’nun egzotik tatları Ramazan’da hurmaya rakip olmaya hazırlanıyor. Tayland’dan ithal edilen demirhindi, zerdeçal ve taze Hindistan cevizi meyveleri, geleneksel Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.

Uzak Doğu'nun Egzotik Tatları Ramazan'da Hurmaya Rakip Olacak
Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli şifa kaynağı ve susuzluğu gidermeye yardımcı olan bu meyvelerin ayrıcalıkları hakkında önemli bilgiler verdi. Yaklaşan Ramazan ayı ile şenlenecek sofraların vazgeçilmezi sayılan yiyecekler arasına Tayland’dan gelen yeni lezzetler Ramazan sofraları egzotik bir havaya bürünecek. Tayland’dan ithal edilen ve özellikle enerji vermesiyle bilinen demirhindi, daha az susamaya yardımcı olan taze Hindistan cevizi ve şifa kaynağı zerdeçal ile oruç tutanlara güç verecek.

Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, bu üç egzotik meyvenin hem faydaları hem de kullanım önerileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Demirhindi enerji veriyor, taze Hindistan cevizi susuzluğa iyi geliyor”

Demirhindi’nin bilinmeyen bir şifa kaynağı olduğunu söyleyen Sağlıklı Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Taylan Kümeli, “Demirhindi, ülkemizde daha çok şerbetiyle tanınıyor, meyve olarak bilinmeyen bir lezzet. Susuzluğu kesmesi, ferahlık hissi yaratması, ateş düşürmesinin yanı sıra antioksidan ve kilo verdirici etkinliği en bilinen özellikleridir. Şerbeti de çok lezzetli ve enerji vericidir. Özellikle Ramazan aylarında vücut enerjisinin korunmasında danışanlarıma önerdiğim bir meyvedir” dedi.

“Young Coconut” olarak da bilinen taze Hindistan cevizinin kalsiyum deposu olması nedeniyle kemik ve diş sağlığı için tüketilebileceğini, düzenli kullanımda vücutta oluşan mikropları öldürdüğünü, diüretik özelliğinden dolayı idrar söktürücü olduğunu, kansere karşı savaşçı olma özelliği kazanmış bir meyve olduğunu belirten Kümeli, “Ayrıca tok tutma özelliğinden dolayı Ramazan ayında tüketilebilir. Diyetlerde ise ara öğün olarak kullanıldığında açlık hissini yok eder” diye konuştu.

İçeriğinde antioksidan bulunan şifa kaynağı Taze Zerdeçal’ın tüketimine ilişkin de tarifler veren Kümeli; taze zerdeçalı çaylarda ve içeceklerde, yemeğin tadını ve sosunun kıvamını daha iyi bir duruma getirmek için ise yemeklerde önerdi, özellikle çocuklarda kemik sağlığında kullanımına da değindi. Taze Hindistan cevizi karın yağlarını eritiyor ve özellikle tiroid tedavisinde de tamamlayıcı olarak tüketilmesi öneriliyor.

“Yeni meyveler keşfettirmek bize mutluluk veriyor”

İdeal Tarım Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Birincioğlu ise, “Ülkemiz kendi yetiştirdiği meyveler dışında başka ülkelerde yetişen meyveler ve bunların bilinirliği konusunda son yıllarda önemli bir yol kat etti. Verita olarak bunda payımız büyük. 6 kıtada 36 ülkede sertifikalı çiftçi dostlarımız tarafından özenle yetiştirilen meyveleri soğuk zincir kırılmadan ülkemize getiriyoruz. Son derece titiz bir kalite kontrol sınavından geçerek Verita olmaya hak kazanan en iyi meyveleri satış noktalarına sunuyoruz. Dünyanın meyvesini, keşfetmeyi seven herkesle buluşturmak istiyoruz ve dünyada yetişen bütün meyveleri Türkiye’ye sunmayı hedefliyoruz. Tayland’dan getirdiğimiz demirhindi, taze Hindistan cevizi ve zerdeçal bu meyvelerin en lezzetlileri ve şifalıları arasında yer alıyor. Halkımıza geleneksel meyvelerimizin yanında yeni tatlar sunmak, keşfine katkıda bulunmak bize mutluluk veriyor” dedi.

Kaynak: İHA