Üniversite Öğrencilerinden Kardeş Okullarına Kırtasiye Yardımı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde meslek yüksek okulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla aldıkları kırtasiye malzemelerini kardeş okul olarak seçtikleri Yeniköy İlkokulu öğrencilerine elleriyle teslim etti.

Üniversite Öğrencilerinden Kardeş Okullarına Kırtasiye Yardımı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Köse ve beraberindeki 55 öğrenci, kardeş okul olarak seçtikleri Yeniköy İlkokulunu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç da eşlik etti. Yeniköy Mahalle sakinleri tarafından sıcak bir ortamda karşılanan üniversite öğrencileri, mahalleliyle birlikte halı dokuyarak, öğrencilerle çeşitli oyunlar oynadı. Meslek yüksek okulu öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarla aldıkları kırtasiye malzemelerini kardeş okul olarak seçtikleri Yeniköy İlkokulu öğrencilerine de elleriyle teslim etti. Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Köse, ’’Öğrencilerimizin aralarında topladıkları harçlıklarından okulda okumakta olan öğrencilerimize kitap, defter, kalem, çanta, oyuncaklar alarak dağıttık. Üniversiteler sadece öğrencilere bilgi yönünden değil, sosyal yönden de gelişmesini sağlamak, çevrelerini öğrencilerimizin tanılarını sağlamakta, mahalle kültürünü yaşamaları da sağladığında daha etkili olmaktadır’’ dedi.

Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç ise Yeniköy ilkokuluna üniversite öğrencileri ile birlikte yaptığı ziyaretin güzel bir dayanışma örneği olduğunu belirterek, ’’Üniversitelerin bu tarz ziyaretleri çok anlamlıdır. Bu bir dayanışmanın güzel örneğidir. Bu ziyarette öğrenciler, mahalle halkı ve mahalle okulunda okumakta olan öğrencilerle kaynaştılar" diye konuştu.

Kaymakam Çetin Kılınç, ilkokul öğrencileriyle yakından ilgilenerek, mahallede bulunan şehit evini de ziyaret etti. Sarıgöl Yeniköy Mahalle Muhtarı Niyazi Akçam da üniversite öğrencilerinin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, Kaymakam Kılınç ve üniversite heyetine teşekkür etti.
Kaynak: İHA