Türkiye'den Kosovalı Öğrencilere Bisiklet Hediyesi

İstanbul Bilim Koleji'nin 'KosovaTürkiye Ortak Kültürlerde Buluşma Projesi' kapsamında Prizren şehrindeki Mustafa Baki İlkokulu öğrencilerine 50 bisiklet dağıtıldı.

İstanbul Bilim Koleji'nin 'Kosova-Türkiye Ortak Kültürlerde Buluşma Projesi' kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisinin (KDTP) desteğiyle Prizren şehrindeki Mustafa Baki İlkokulu öğrencilerine 50 adet bisiklet dağıtıldı.

Bisikletlerin öğrencilere dağıtımı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İstanbul Bilim Koleji Müdürü Rahmi Güler, iş birliği için okulun öğretmenlerine teşekkür ederek, Kosova gibi dost bir ülkeye misafir olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Güler, 'Buradaki kardeşlerimizle bir ve beraber olmaktan fevkalade onur duyuyoruz. Özellikle KDTP ve Mustafa Baki İlkokulu ile mevcut iş birliğimizin artarak devam etmesini istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

'Kosova-Türkiye Ortak Kültürlerde Buluşma Projesi' hakkında da bilgi veren Güler, Prizren'deki Mustafa Baki İlkokulu'ndan 20 öğrenci ve 6 öğretmeni 23 Nisan Kosova Türkleri Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul'da ağırladıklarını anımsattı.

Şimdi de iade-i ziyaret için Kosova'da bulunduklarını kaydeden Güler, 'Buraya kadar gelmişken de öğrencilerimiz, harçlıklarını biriktirerek, kermesler yaparak ihtiyaç sahibi çocuklara, gençlere sosyal sorumluluk kapsamında birtakım hediyeler getirdiler.' dedi.

KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar da İstanbul Bilim Koleji'ne hediye edilen bisikletler için teşekkür ederek, bu tür projelerinin gelecekte de süreceğini dile getirdi.

Projenin son derece anlamlı olduğuna işaret eden Yağcılar, 'Bugünkü teknoloji çağında gençlerimize, çocuklarımıza daha sağlıklı yaşama imkanını sunmak bize ayrı bir mutluluk veriyor.' diye konuştu.

İstanbul Bilim Koleji ile Mustafa Baki İlkokulu arasında 2015 yılında 'kardeş okul' protokolü imzalanmıştı. Geçen süre zarfından iki okul öğrencileri ve öğretmenleri karşılıklı ziyaretlerde bulundu.

Kaynak: AA