Turistler 'Alkol Gözlüğü' İle Penaltı Atmaya Çalıştı

Marmaris'te Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, özel tasarlanmış 'Alkol gözlüğü' ile penaltı atışı yapmaya çalışan vatandaşlar ve turistler zor anlar yaşadı.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın riskleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Marmaris Emniyet Müdürlüğünce, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, vatandaşlar ve yabancı turistler, simülasyon aracına bindirildi. Bir düzenekle sabitlenen ve ters döndürülen otomobildeki sürücüler, emniyet kemeri takmadıkları için zor anlar yaşadı.

'Alkol gözlüğü' olarak adlandırılan özel gözlük ile yapılan penaltı atışına da vatandaşların yanı sıra bazı trafik polisleri ve yabancı turistler de katıldı. Gözlüğü takan birçok kişi, topun yerini dahi bulmakta zorlandı.

Penaltı atışı yapmaya çalışanların topu ıskalamasını, çevredeki insanlar kahkahalarla izledi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, emniyet kemeri simülasyon aracına bindikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, emniyet kemerini takmanın önemini daha iyi anladığını söyledi.
Kaynak: AA