TÜBİTAK 'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor' Projesini Kabul Etti

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından hazırlanan 84 bin lira bütçeli 'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor' adlı proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından kabul edilen 47 projeden biri olan 'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor' Projesi, TÜBİTAK 4007 kapsamında Sivas'ta hazırlanan ve kabul edilen ilk proje oldu.

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri ile Cumhuriyet Üniversitesinden birçok akademisyenin ve diğer okullarda görev yapan alanında uzman öğretmenlerin yer aldığı, Sivas Belediyesinin destek verdiği proje, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde eylül ayında uygulanacak.

Etkinlikte bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması amacıyla sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler yer alacak.

Projeyle bilim şenliğine katılanların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi amaçlanıyor.

Sivas BİLSEM Müdürü Adem Uzun, 'Sultanşehir Bilimle Şenleniyor' adlı etkinliğin 3 gün süreceğini belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA