TİKA'dan Arnavutluk'taki Yabancı Diller Fakültesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkoloji bölümünün de bulunduğu Arnavutluk'taki Tiran Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesinin konferans salonu ve kütüphanesinin onarımı yapıldı.

Fakültedeki onarım çalışmalarının tamamlanması dolayısıyla düzenlenen törene Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Lindita Nikolla, Türkiye Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Nikolla, burada yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkür ederek, eğitimin ülkenin gelişimi için en önemli politika olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi Bayraktar da fakülte öğrencilerinin artık modern imkanlara sahip olacağını vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin en önemli boyutlarından birininin eğitim ve kültür alanındaki iş birliği olduğuna işaret etti.

Tiran ve İşkodra'da faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü ile Tiran Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Türkoloji Bölümünde Türkçe öğretildiğini anımsatan Bayraktar, 'Bu alandaki ilişkilerimizin ve Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanlığı ile iş birliğimizin bugünkü gibi somut projeler temelinde her geçen gün ilerlemesi bizi daha da fazlasını yapmaya teşvik ediyor.' diye konuştu.

TİKA Tiran Koordinatörü Ümütlü, gerçekleştirdikleri projelerde mesaj vermeye çalıştıklarını belirterek, 'Bu mesajımızın en genel çerçevesi Türkiye'nin dostluk elinin hissedilmesi gayesidir. Biz, Türkiye'nin dostluk elinin hissedilmesi için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.' dedi.

Bir ülkenin geleceği için en önemli şeyin insan yetiştirmek olduğuna işaret eden Ümütlü, eğitimle aklı ve kalbi hür nesiller yetiştirilmesine katkı sağlanacağını ifade etti.

Ümütlü, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Arnavutluk'taki faaliyetlerine de değinerek, FETÖ'nün Arnavutluk'ta manipüle edilmiş nesiller yetiştirmeyi hedeflediğini, Türkiye'nin temsilcileri olarak kendilerinin de bu terör örgütünün tüm detaylarını açıklamak ve anlatmakla yükümlü olduklarını kaydetti.

Proje kapsamında, konferans salonu ve kütüphanenin onarımı yapıldı, konferans salonuna teknik donanım desteğinde bulunuldu.

Kaynak: AA