Tarihi Konakta Defile Ve Temsili Kına Töreni

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kent Müzesi olarak hizmet veren tarihi Cemilpaşa Konağı'nda bir okulun düzenlediği defile ve kına töreni yoğun ilgi gördü Defilede öğrenciler hazırladıkları kıyafetleri kendileri sergiledi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi Cemilpaşa Konağı'nda defile ve temsili kına töreni düzenlendi.

İlçede bulunan ve 130 yıllık Kent Müzesi olarak hizmet veren tarihi konakta, Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerince yıl sonu etkinliği yapıldı.

Diyarbakır Berberler ve Kuaförler Odası’nın katkılarıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, hazırladıkları yöresel kıyafetleri podyuma çıkarak sergiledi.

Etkinlikte ayrıca Diyarbakır'ın kına gecesi törenleri de sembolik olarak canlandırıldı. Davetlilere yöreye özgü çiğ köfte ve meyan kökü şerbeti ikram edildi.

Saç tasarım defilesinin ardından folklor gösterisi ve konserle etkinlik sona erdi.

Okul müdürü Ufuk Yakut, burada yaptığı açıklamada, hazırladıkları programa tüm öğrencilerin katkıda bulunduğunu belirtti.

Yaşanan olaylar nedeniyle geçen yıl bu etkinliği gerçekleştiremediklerini dile getiren Yakut, bu yıl düzenledikleri etkinliği bundan sonra geleneksel hale getirmek istediklerini dile getirdi.

Programa Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Sur Belediye Başkan Vekili Kaymakam Bilal Özkan ve eşi Yeşim Özkan, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri’nin eşi Şafak Sivri, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Demir’in eşi Hatice Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın eşi Lütfiye Atilla, il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ın eşi Feriha Aslan, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kaynak: AA