Söğüt'te Hadis Yarışması

Söğüt ilçesinde 'Peygamber Efendimizin Hayat Ölçüleri ve 40 Hadis Yarışması'nın finali yapıldı.

Söğüt Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu'nda düzenlenen yarışma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Muhammet Ali Özer yaptı.

Hadislerin öneminin Kur'an-ı Kerim tarafından beyan edildiğini belirten Özer, 'Bütün yıl boyunca yaptığımız 40 hadis yarışmaları ve etkinlikleri, gerek çocuklarımızın hadislerle güzel ahlakı öğrenmelerini gerekse hadisleri hayat tarzına dönüştürmelerinde çok faydalı etkinlik olmuştur.' dedi.

Finale kalmaya hak kazanan öğrencilerin hadisleri ve Türkçe anlamlarını okumasının ardından, dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediye takdim edildi. Düzenlenen program, şiir ve ilahilerin okunmasının ardından, yıl içindeki çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, Söğüt Müftüsü Mehmet Ali Bal, Şube Müdürleri Rıfat Çeri ve Fuat Oskay, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA