Silahlı Saldırgana Müdahale Ederken Şehit Düşen Emniyet Müdürüne Vefa

Antalya’da 5 yıl önce görevi başında silahlı saldırganı ikna etmeye çalışırken şehit edilen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ın adı Kepez ilçesinde açılan Varsak Polis Merkezine verildi. Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi’nin açılış törenine şehidin eşi Gülhan, kızı Gizem ve oğlu Gökalp Gökcan da katıldı.

Silahlı Saldırgana Müdahale Ederken Şehit Düşen Emniyet Müdürüne Vefa
Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde yapımı tamamlanan Varsak Şehit Uğur Gökcan Polis Merkezi törenle açıldı. 1 milyon Tl’ye mal olan 3 katlı merkezin bin 575 metrekarelik alanı ile Kepez’de 9 mahallede yaklaşık 70 bin kişiye hizmet verecek.

Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, insan yaşamı için beslenme ve yeme içme kadar önemli olan hizmetlerinden birinin güvenlik olduğunu kaydetti.

İnsanların yaşadıkları şehrin, sokağın huzurlu olmasını istediğini dile getiren Vali Karaloğlu, "Esenlik içinde yaşamak istiyorlar. Bunu en az beslenme ihtiyacı kadar arzuluyorlar. Kepez, Antalya’nın nüfus bakımından en büyük ilçesidir. Hala gelişimi devam ediyor. Bu gelişmeye doğru oranla Kepez’de sunmuş olduğumuz hizmetleri de arttırıyoruz. Bu hizmetlerden en önemlisi güvenliktir. Olay ortaya çıkmadan önleyici güvenlik hizmetlerine daha çok önem veririz. Toplum huzursuz olmadan tedbir almalıyız. Hizmetin vatandaşımızın ayağına gitmesini önemsiyoruz. Bu bölge daha 250 bin nüfusun hizmet aldığı polis merkezinden faydalanıyordu. Bu yeni merkezle 9 mahalle 70 bin nüfus daha yakından ve kaliteli mekanda güvenlik hizmeti almaya başlayacak" dedi.



"El birliği ile güzel bir eser hayata geçirildi"

İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğünün 2008 yılında bakanlık onayı ile kurulduğunu söyledi.



Daha önce 3 polis merkeziyle 510 bin kişin emniyet ve asayiş hizmetlerinin sağlanmaya çalışıldığını aktaran Uzunkaya, "Artan ihtiyaçlar, kentin büyümesi nedeniyle bu hizmetlerin kaliteli ve daha gelişmiş imkanlarla verilmesi önem arz ediyor. 2012 yılı şubat ayında şehit olan ilçe emniyet müdürümüz Uğur Gökcan anısına, bu ismi bakanlık onayını ile burada yaşatacağız. Bu merkez, 9 mahalle ve 70 bin vatandaşımıza hizmet verecek. 1 milyon maliyetle,1.5 yıl gibi bir kısa sürede merkezimiz tamamlandı. Polis halk dayanışmasının güzel bir örneğini burada görüyoruz. İmece usulü el birliği ile güzel bir eser hayata geçirildi" ifadelerine yer verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise her yatırımı devletten beklememek gerektiğinin altını çizerek, ilçelerinde hayırseverlik adına güzel bir polis merkezinin hizmete girdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından polis merkezinin yapımında emeği geçenlere plaket takdim edildi. Duanın ardından merkezin açılış kurdelesi protokol ve şehit emniyet müdürünün yakınları tarafından kesildi.

Törene, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği(AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, çok sayıda protokol üyesi, şehidin ailesi ve emniyet görevlileri katıldı.



Şehit Uğur Gökcan hakkında

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, 22 Şubat 2012 tarihinde Liman Mahallesindeki bir akaryakıt istasyonunda akaryakıt alırken görevliler ile tartışan ve silahını çeken Celal Gökçe’yi ikna etmek isterken silahın ateş alması sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. 1971 yılında Kütahya’da doğan Gökcan, polis memuru Gülhan Gökcan ile evli ve Gökalp ile Gizem isminde iki çocuk babasıydı. 1993 yılında polis olan Uğur Gökcan, Balıkesir, Siirt, İzmir, Eskişehir, Mardin ve 2007 yılından itibaren Antalya’da görev yapmaktaydı.
Kaynak: İHA