SGK'dan 'Sıfır İş Kazası' Seferberliği

Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında İhlas Haber Ajansı İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Sosyal Güvenlik (SGK) İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, hedeflerinin Türkiye’de sıfır iş kazası olduğunu belirterek, bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

SGK'dan 'Sıfır İş Kazası' Seferberliği
Sosyal Güvenlik İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında İHA İzmir Bölge Müdürü Özcan Aydın’ı ziyaret etti. Ziyarette, hafta içerisinde yapacakları faaliyetler hakkında bilgi veren Gülcemal, hedeflerinin Türkiye’de sıfır iş kazası olduğunu söyledi.

Gülcemal, "Çalışma hayatında milli seferberlikte ikinci faz başladı.

Eylül ayının sonuna kadar iş sağlığı güvenliği ile ilgili tüm illerde farkındalık oluşturacak bilgilendirici faaliyetler yapılacak. İş sağlığı güvenliği ile ilgili önlemlerin işverenler tarafından alınması ve sigortalıların uymasını, uygulamasını hedefliyoruz. Bu bilinçlendirme ve rehberliklerin sonucunda amacımız, Türkiye’de sıfır iş kazası. Yarın çalışmaların ilk etabı İzmir’de başlıyor. Bakanlığımızdan gelen heyet, şantiye ziyareti yaptıktan sonra hedef kitleye iş sağlığı güvenliği ile ilgili bir eğitim verilecek. Eylül ayı sonuna kadar İzmir’de bilgilendirici faaliyetler yapacağız" dedi.

İş kazasının en çok yaşandığı sektörün inşaat sektörü olduğunu vurgulayan Gülcemal, toplantılar kapsamında inşaat sektöründen müteahhit, mühendis ve iş güvenliği uzmanları ile bir araya geleceklerini kaydetti.



İlk taksit ödemelerinde son gün 31 Mayıs

Gülcemal, yapılandırmaya başvurmuş, ancak ilk taksitini ödememiş olan mükelleflere de 31 Mayıs’a kadar ödeme yapma çağrısında bulundu. Gülcemal, şunları söyledi: "İlk taksiti ödemezlerse yapılandırmaları bozuluyor. İlk taksitin ödenmemesi halinde, ilk taksitin ödenip, ikinci taksitin ödenmemesi halinde yapılandırmalar bozuluyor. 31 Mayıs tarihi önemli. Birinci taksitler için son tarih 31 Mayıs. ‘Yapılandırmayı ödemeyelim, çıkacak olan Yapılandırma Kanunundan faydalanırız’ beklentisi olmasın. Çünkü yeni Yapılandırma Kanununda, daha önceki yapılandırmadan faydalanıp da ödeme yapmayanlar, yapılanması bozulanlar çıkacak olan kanundan faydalanamıyorlar. İşverenlerimizden, kuruma borcu olan mükelleflerimizden ricamız, 31 Mayıs’a kadar ilk taksiti ödemeleri."

Çocuklara Sosyal Güvenlik Şenliği

Sosyal Güvenlik İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çocuklar için Buca’da Sosyal Güvenlik Şenliği yapıldığını, 70 çocuğa sosyal güvenlik ve iş sağlığı güvenliği ile ilgili eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA