Şanlıurfa'da Mangala Turnuvası Düzenlendi

Şanlıurfa'da okullar arası mangala turnuvası düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü kentteki 35 okul arasında 75 öğrencinin katıldığı 'mangala oyunu' turnuvası organize etti.

Unutulmaya yüz tutan eski bir Türk zeka ve strateji oyunu olarak bilinen oyunun finali Şanlıurfa müze kompleksinde gerçekleştirildi.

Heyecanlı ve çekişmeli geçen turnuvada Muhammed Canbeyli birinci olurken ikinciliği Yusuf Özcan üçüncülüğü ise Esra Baran ile Zehra Akan paylaştı.

Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ümit Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel tarihi bir oyunu yaşatma amacıyla turnuvayı düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin turnuvaya ilgi gösterdiğini ifade eden Doğan, 'Mangala tarih boyunca Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay yörelerinde oynanmıştır. Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini fark etmelerini ve özel stratejiler geliştirebilmelerine olanak sağlama amacıyla turnuvayı düzenledik. Hedefimiz Şanlıurfa'da bu oyunu tüm öğrencilere öğrettikten sonra Türkiye turnuvası düzenlemektir.' dedi.

Turnuva birincisi Canbeyli ise başarılı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Çok güzel bir duygu yaşıyorum. Biraz zorladılar beni ama kazandığım için mutluyum. Herkes istediği zaman bir şeyi başarabilir. Herkesin bir şeye yeteneği vardır. İnşallah bir daha ki sefere rakiplerim de birinci olur. Öğretmenlerime ve aileme desteklerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA