Müdür Göksoy'dan Başkan Karael'e Ziyaret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Van Demirciler Tornacılar Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Karael’i ziyaret etti.

Müdür Göksoy'dan Başkan Karael'e Ziyaret
Ziyarette konuşan Abidin Göksoy, mayıs ayının işverenler için çok önemli olduğunu belirterek, “31 Mayıs 2017 tarihi önemli bir dönemeçtir. Üyelerinizin dikkat etmesi gerekir. Çünkü 6736 sayılı yasa gereği kurumumuza olan prim borçlarına yönelik yapılandırdıkları SGK primi borçlarının 31 Mayıs 2017 tarihine kadar ödenmesi gerekir ve zorunludur. Şayet bu borç ödenmez ise önceden yapılan yapılandırma yasa gereği kendiliğinden bozulmuş olacak. Bu nedenle yapılandırma bozulursa mayıs ayına ait işverenin faydalanacağı yüzde 5 ve 6 işveren payı indiriminden maalesef faydalanamayacak. Şayet yeniden bir yapılandırma söz konusu olursa yine faydalanamaz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Oda Başkanı İdris Karael ise, SGK İl Müdürü Göksoy’un uyarılarını çok önemsediğini ifade ederek, ivedi olarak üyelerine gerekli duyuruyu yapacağını belirtti.

Kaynak: İHA