'Mesleki Ve Teknik Eğitim Tanıtım Yöneltme Fuarı'

Altındağlı öğrenciler, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde açılan 'Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Yöneltme Fuarı'nda, geliştirdikleri ürünleri sergiledi.

Altındağlı öğrencilerin projelerini tanıttığı Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Yöneltme Fuarı, Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde açıldı.

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 'Mesleki ve Teknik Eğitim Tanıtım Yöneltme Fuarı'nın ikincisi Ulucanlar Cezaevi Müzesi sergi salonunda gerçekleştirildi.

Fuarın açılışını Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer yaptı.

Biçer, burada yaptığı konuşmada, hem çalışma hayatında hem de özel hayatlarında mutlu olabilmesi için gençlerin iyi birer kariyer elde etmesi gerektiğini, bu yüzden ilk adımın kişiliğe uygun bir meslek seçimi olduğunu söyledi.

Açılışını yaptıkları mesleki tanıtım fuarı ile gençlerin kaliteli ve uygun bir meslek seçebilmesi için adım attıklarını belirten Biçer, Milli Eğitim Bakanlığının da mesleki teknik eğitime önem verdiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yöresel kıyafetlerin sergilendiği bir defile ile öğrencilerin yer aldığı Mehter Takımı ve Folklar ekibi gösterileri düzenlendi.

Fuarda, Altındağ'daki mesleki ve teknik eğitim veren lise öğrencilerinin hazırladıkları projeler ve geliştirdikleri ürünler sergileniyor.

Kaynak: AA