Mardin'de 'Ulusal Çalışan Sağlığı Ve Güvenlik Sempozyumu'

Vali Yaman: 'Bisiklet Federasyonu ile Uluslararası Medeniyetler Turu düzenliyoruz. Mardin, batıdaki bir il seviyesinde hatta daha fazla organizasyonları barındırıyor'

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Bisiklet Federasyonu ile Uluslararası Medeniyetler Turu düzenleyeceklerini belirterek, 'Mardin, batıdaki bir il seviyesinde hatta daha fazla organizasyonları barındırıyor.' dedi.

Sağlık Bakanlığı, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesinin iş birliğiyle bir otelde düzenlenen ve 2 gün sürecek 'Ulusal Çalışan Sağlığı ve Güvenlik Sempozyumu' başladı.

Vali Yaman, birçok ilden sağlık müdürleri ile halk sağlığı çalışanlarının katıldığı sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, kentin morale ihtiyaç duyduğunu belirtti. Yaman, bölgedeki terör ve şiddet olaylarının bitmesinin ardından yaşanan travmanın çok hızlı şekilde atlatılması gerektiğini söyledi.

Mardin'in Türkiye'nin önemli turizm kentlerinden olduğunu kaydeden Yaman, son haftalarda Mardin'deki yatak kapasitesinin yüzde 100 dolduğunu ifade etti.

Yaman, 'Bisiklet Federasyonu ile Uluslararası Medeniyetler Turu diye bir bisiklet yarışı düzenliyoruz. Onun hazırlıklarını yapıyoruz. Mardin'de çeşitli etkinlikler yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Mardin, batıdaki bir il seviyesinde, hatta daha fazla organizasyonları barındırıyor.' şeklinde konuştu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı da ortak çalışma kültürünün yeniden yakalanması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'de sağlık alanında yüksek teknolojinin kullanıldığını vurgulayan Başaralı, şöyle devam etti:

'Türkiye'de o kadar yüksek teknoloji kullanılıyor ki eskiden aylarca süren işlemler bir günde halloluyor. Türkiye'de bu konuda ileri seviyeye gittik. Sağlık alanında dünyayı takip etmeden olmuyor. Bu konuda sözleşmeler ve anlaşmalar var. Bizim altına imza attığımız bu sözleşmeleri nasıl hayata geçireceğiz, Nasıl tatbik edeceğiz? İki gün boyunca bu sempozyumda hep beraber konuşacağız.'

Ankara Halk Sağlığı Müdürü Dr. Doğan Aydoğan ile Mardin Halk Sağlığı Müdürü Dr. Saffet Yavuz da birer konuşma yaptı.
Kaynak: AA