LÖSEV Bolu'da Lösemili Çocuklar İle Ailelerini Ziyaret Etti

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) üyeleri Bolu'da yaşayan lösemili çocuklar ile ailelerini ziyaret etti.

LÖSEV'den yapılan yazılı açıklamada, kurulduğu 1998 yılından bu güne dek kanserle mücadelede sayısız başarılara imza atan LÖSEV'in kanserle savaşmaya devam ettiği ifade edildi.

Türkiye genelinde 23 bin hasta ve onların ekonomik imkanları sınırlı ailelerine ihtiyaçları olan destekleri ulaştırmanın yanında, toplumun tüm kesimlerine ulaşarak hastalıktan korunma yollarını aktararak toplumsal bilinçlenmeyi amaçlayan LÖSEV'in Türkiye genelinde düzenlediği il ziyaretleriyle hasta ve ailelerine destekler götürmenin ve moral vermenin yanı sıra yerel makamlara ve özel kuruluşlara yaptığı ziyaretlerle de çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunarak işbirliği sağladığı belirtildi.

Bu kapsamda Bolu’ya gelen LÖSEV heyetinin, lösemili çocuklar, aileleri ve kanser hastalarıyla buluşarak sorunlarını dinlediği kaydedildi.

Bu kapsamda mülki amirlikleri de ziyaret eden LÖSEV heyetinin artık Bolu’da daha yoğun çalışmalar yürüteceğinin açıklandığı ifade edildi.

Öncelikle Bolu'da kayıtlı 3 aileyi evlerinde ziyaret eden Vakıf üyesinin daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Bolu Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile görüştüğü bildirildi.

Ziyaretlerde, Bolu'da lösemi ve kanser hastaları ile onların ailelerinin yaşadığı sorunların dile getirildiğine dikkat çekilerek, LÖSEV tarafından hastaların yaşam şartlarını ve tedaviye ulaşabilmeleri için yapılmakta olan yardımların anlatıldığı ve yapılabilecek iş birlikleri üzerinde görüşüldüğü duyuruldu.

Kaynak: AA