Kutay Gözgör Açıklaması 'Trump - Erdoğan Görüşmesi Piyasaları Olumlu Etkiledi'

Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kutay Gözgör, ABD ile Türkiye arasında yeni bir dönemin başlayabileceği beklentisi piyasalarda olumlu karşılandığını ifade etti. Gözgör, TL’nin değer kazanım sürecine devam edebileceğini ve Borsanın da olumlu havasının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kutay Gözgör Açıklaması 'Trump - Erdoğan Görüşmesi Piyasaları Olumlu Etkiledi'
Gözgör piyasalar ile ilgili olumlu gelişmeyi şu şekilde açıkladı: “Piyasaların merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın görüşmesi sonlandı. Türkiye - ABD ilişkilerinin yanı sıra Ortadoğu da yaşanabilecek gelişmelere karşı kritik bir öneme sahip olan görüşmede özellikle ABD - Türkiye arasında yeni bir dönemin başlayabileceğine yönelik beklentilerin oluştuğunu söylemek mümkün. İki liderde önemli konular hakkında net mesajlar verirken, Trump diğer liderlerle yaptığı görüşmeler aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı samimi tutumu dikkat çekti. Trump Türkiye ile uzun ve zorlu bir görüşme olacağını ve Türkiye ile ilişkilerin güçlendireceğini ifade etti.

ABD ile Türkiye arasında yeni bir dönemin başlayabileceğine yönelik beklentiler başta Dolar TL paritesi olmak üzere TL varlıklarına olumlu yansıyabilir. Dolar TL paritesi görüşme sonrası 3.53 seviyelerine yaklaşırken önemli destek bölgesi olan 3.50 seviyesi test edilebilir. Bist 100 endeksinde ise olumlu görüntü sürüyor. Bist 100 endeksi aşağı yönlü düzeltme potansiyeli taşısa da 94.800 destek seviyesinin üzerinde yükseliş isteği sürebilir. Endeksin ilerleyen dönemlerde 100 bin seviyesini test etme potansiyeline sahip olduğunu ifade edebiliriz.”
Kaynak: İHA