KMÜ'de Aile Danışmanlığı Toplantısı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kültür, Ahlak ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu tarafından 'Çok Merak Edilen, Az Bilinen Formasyon ve Aile Danışmanlığı Nedir?' konulu konferans düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nejla Canbulat Şahiner’in moderatörlüğünde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Uzman Psikolog Sibel Düzakın katıldı.

Düzakın, 'Seçmek, diğerinden vazgeçmek demek' olduğu için eş seçmenin zor olduğunu ifade ederek, 'Bir ilişkiye başlarken dikkat etmeniz gereken, kendini bilme, seçenekleri bilme ve karar verme olmak üzere üç basamak var. Öncelikle kendinizi iyi tanımalısınız, hayat görüşünüz, zevkleriniz, istekleriniz, alışkanlıklarınız nasıldır bilmelisiniz ki karşı taraftaki seçenekleri ona göre belirleyip karar verebilesiniz.' dedi.

'İlk düğmeyi doğru iliklemek çok önemlidir.' diyerek önceliğin ailedeki eğitim olduğuna vurgu yapan Düzakın, şunları kaydetti:

'Yaşam içinde herkesin farklı ihtiyaçları ve istekleri vardır ve herkes ne yaparsa önce kendisi için yapar. Erkek ve kadın iki farklı sistemdir. Partnerinizin doğasında olanın dışında farklı bir şey beklemeyin. Kimseyi kendisi istemeden değiştiremezsiniz, bunu asla unutmayın ve değiştiririm beklentisi ile yola çıkarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Bunu en baştan ya kabulleneceksiniz ya da bitireceksiniz. Ne istediğinizi net bir dille ifade edin, eşiniz sizin her zaman ne istediğinizi bilemeyebilir. Olumlu olana odaklanmayı öğrenin. Hayata olumsuz bakan gözlüğünüzü değiştirin. İlişki içinde karşılıklı motivasyon da çok önemlidir.'

Kaynak: AA