Keçiören'de Obeziteye Karşı 'Horon İle Zumba' Birleşti

Keçiören Belediyesi, Avrupa Birliği obeziteye karşı spor projesi kapsamında İtalya, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, Polonya, Romanya’dan gelen gençleri misafir etti.

Keçiören'de Obeziteye Karşı 'Horon İle Zumba' Birleşti
Yaklaşık 36 gencin katıldığı proje kapsamında 07 -15 Mayıs tarihleri arasında birbirinden renkli etkinlikler düzenlendi.

Bu sayede Ankara’yı gezme imkanı yakalayan gençler Anıtkabir, Eymir Gölü, Hacı Bayram Veli Camii, Hamamönü’nde bol bol fotoğraf çektirirken, Keçiören’in vizyon projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisi’ni gezmeyi ve teleferiğe binmeyi de ihmal etmediler.

Program kapsamında Dünya halter şampiyonu Halil Mutlu’yla da sohbet etme imkanı yakalayan gençler, Mutlu’nun tecrübelerinden faydalanarak tavsiyelerini dinledi. Proje kapsamında gençler; sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili eğitimler aldı, çeşitli sportif aktiviteler, Eymir Gölü ve Kartalkaya’da doğa yürüyüşleri, yüzme, bowling aktiviteleri ve video çekimleri gerçekleştirdi. Keçiören Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Birimi’nden Uzman Doktor eşliğinde katılımcıların vücut kitle indeks ölçümleri ile obezite risklerinin tespiti yapılırken, Avrupa Gıda Güvenliği Türkiye sorumlusu, Gıda Mühendisi Nurseren Budak tarafından obeziteye neden olan besinler, gıda güvenliği ve etiket okuma konularında bilgilendirici seminer verildi.

Keçiören Belediyesi önünde Avrupa’dan gelen gençlerin hazırladığı ’horon-zumba’ gösterisi ise büyük ilgi gördü. Vatandaşlar da kendilerini müziği ritmine kaptırarak gençlere eşlik etti. Katılımcı ülkelerin kültürlerinin tanıtıldığı gece ile program sona erdi.
Kaynak: İHA