Kayseri OSB Dış Ticaret Merkezi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Tahir Nursaçan, OSB bünyesinde kurulan dış ticaret istihbarat merkezinin, hiper rekabet ortamında sanayicilere büyük katkı sağlayacağını bildirdi.

Kayseri OSB Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Başkan Nursaçan, Kayseri OSB bünyesindeki firmaların yurt dışı pazarlarda rekabetçi konuma yükselmelerinin öncelikli hedefleri olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

'Dünya ticaretinde hiper rekabet ortamının yoğunlaşması ve stratejik önceliklerin değişimi, sanayicilerimizi doğru zamanda doğru hamleler yapmaya mecbur kılmaktadır. Potansiyeli yüksek ülkelere yönelmek, doğru hedef pazar tespiti, pazara girmeden önce yerli ve yabancı firmalar ve müşterilerle ile ilgili yapılan analiz ve araştırmaların önemi günden güne artmaktadır.

Dünya ticaretindeki hızlı değişimler nedeniyle, ihracatçılarımızın potansiyel pazarlarda zamanında ve doğru pozisyon almaları büyük önem taşımaktadır.Bu çerçevede, Kayseri OSB bünyesinde faaliyet gösterecek dış ticaret istihbarat merkezi, firmaların fırsat sunan pazarları tespit edebilmeleri ve yeni müşterilere ulaşmalarına katkıda bulunmak amacıyla çalışma yapacaktır.'

Kaynak: AA