Kastamonulu Öğrenciler Almanya'da

Avrupa Birliği Erasmus Programı çerçevesinde Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Taşmektep) Elektrik Elektronik Teknolojisi ile Bilişim Teknolojisi Alanlarından oluşan öğretmen ve öğrenci grupları, Almanya’nın Ludwigshafen şehrine geldiler.

Kastamonulu Öğrenciler Almanya'da
Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Avrupa Birliği Erasmus Programı çerçevesinde Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Taşmektep) Elektrik Elektronik Teknolojisi ile Bilişim Teknolojisi Alanlarından oluşan öğretmen ve öğrenci grupları Almanya’nın Ludwigshafen şehrine geldiler. 3 hafta sürecek olan eğitim projesi hakkında Proje Sorumlusu ve Okul Müdürü Orhan Özin, İHA’ya yaptığı açıklamada; “Türkiye’nin mesleki eğitim vermek üzere kurulan en eski okullarından Kastamonu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Taşmektep), 148 yıldır mesleki eğitim ve öğretim faaliyetini gerçekleştirmektedir. Avrupa Birliği Erasmus+ projelerini eğitimde kaliteyi arttırmak için sürekli gerçekleştirmeyi hedefleyen ve bunu başaran kurumun, Elektrik Elektronik Teknolojisi ile Bilişim Teknolojisi Alanlarından oluşan öğretmen ve öğrenci grupları , Erasmus+ projesi kapsamında Almanya’ya geldiler” dedi.



Amaç mesleki deneyimleri arttırmak

Amaçlarının öğretmen ve öğrencilerinin mesleki deneyimlerini arttırmak olduğunu belirten Özin, bunun içinde Mannheim ve Frankfurt’a yakın olan Ludwigshafen’i tercih ettiklerini kaydetti.

Almanya’nın mesleki eğitimde başarılı olmasının da paydaş seçiminde önemli olduğunu vurgulayan Okul Müdürü, ayrıca Sivil Toplum Kuruluşları ve diğer kurumların mesleki eğitime katkılarının da bu proje sayesinde inceleneceğini dikkat çekti. Toplamda 10 öğrenci ve 6 Öğretmen ile bu projenin gerçekleştirileceğini hatırlatan Okul Müdürü Orhan Özin, ülkelerin farklı bireyler arasında karşılıklı mesleki ,sosyal ve kültürel bilgi paylaşımlarında bulunulacağını, bu sayede kültürel etkileşimin sağlanacağını sözlerine ekledi. Özin, kendilerine projenin gerçekleştirilmesinde ev sahipliği yapan Projenin Almanya ortağı İuventas Model Proje Koordinatörü Tekin Kaya’nın yanı sıra ilgi ve alaka gösterecek Almanya’daki tüm sivil ve resmi kurum sorumlularına teşekkürlerini bildirdi.
Kaynak: İHA