Karamanlı'da Yıl Sonu Sergisi

Karamanlı Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kursiyerlerin el emeklerinin sergilendiği yıl sonu sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleşen serginin açılışı töreninde konuşan Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Özcan, milli eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitimin büyük bir yeri ve önemi olduğunu belirtti.

Örgün eğitim sistemine giremeyen, bir eğitim kademesinden ayrılan veya bitirmiş vatandaşlara yönelik yaygın eğitim verdiklerini de ifade eden Özcan, 'Halk Eğitim Merkezleri, genel, mesleki ya da teknik öğretim alanlarında, 7’den 77’ye her yaştan vatandaşımıza eğitim ve öğretim veren hayat boyu öğrenme merkezidir.' dedi.

Özcan, dönem boyunca, 28 mesleki ve teknik kurs, 10 genel kurs ve bir okuma-yazma kursu açtıklarını dile getirerek, açılan kurslarda 987 kursiyerin eğitim gördüğünü kaydetti.

Bağlama kursu kursiyerlerince verilen müzik dinletisinin ardından protokol mensupları, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Daha sonra Karamanlı Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Salim Oğuz tarafından serginin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA