İzmir'de Yangında Zarar Gören Alan Ağaçlandırılacak

Foça ilçesi Kızıldağ mevkisinde çıkan orman yangınında zarar gören 100 hektarlık alan enkaz temizleme çalışmalarının ardından yeniden ağaçlandırılacak.

Foça'da orman yangınında zarar gören alan yeniden ağaçlandırılacak.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kızıldağ mevkisinde 17 Nisan 2017'de çıkan orman yangınında 100 hektarlık orman alanının zarar gördüğü belirtilerek, yangından sonra sahada temizleme çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, Akdeniz iklim kuşağında bulunan bölge için yaz aylarında orman yangınlarının kaçınılmaz bir tehlike olduğunu belirtti.

Vatandaşlardan havaların ısınmasıyla birlikte daha dikkatli olmalarını ve gördükleri en ufak dumanı ücretsiz yangın ihbar hattı Alo 177'ye bildirmelerini isteyen Aybal, 'Yeni Foça Kızıldağ mevkisini 2017 yılı bitmeden tekrar yeniden ağaçlandıracağız. Enkaz temizleme ve sahanın dikime hazır hale getirilmesinden sonra ilk fidanları burada vatandaşlarımızla birlikte dikeceğiz. Ancak bu bölgenin eski orman formuna dönüşmesi en az 20 yıl alacaktır.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA