İstanbul'da Mangala Turnuvası

Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir şirketin sponsorluğunda ''Muratbey Okullararası Türk Zeka ve Strateji Oyunu Mangala Turnuvası'' düzenlendi.

Kasımpaşa Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Türk zeka ve strateji oyunu olan Mangala Turnuvasına Beyoğlu ilçesinde bulunan 69 okuldan 276 öğrenci katıldı. Öğrenciler yarışmayı kazanmak için kıyasıya mücadele verdi.

Turnuvayla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıca, mangala oyununu ilçede bulunan okullardaki öğrencilere tanıtmak istediklerini anlattı.

Oyun olmadan çocukların yetişemeyeceğini belirten Sarıca, şunları kaydetti:

''Oyun deyince güncel ön plana çıkmış oyunlar değil de geleneğimizden geçmişimizde gelen oyunların da gün yüzüne çıkması, çocuklarımızın bu oyunlarla oynaması lazım. Mangala oyunu da bunlardan birisi. Bu oyun için ilk olarak bunun ilçede bulunan okullarımızda turnuvalar yapıldı. Daha sonra dereceye giren öğrenciler arasında bir yarışma düzenledik. Mangala oyununun ilk olarak Beyoğlu'nda öne çıkması bizim için önemli. Katkı sağlayanlara teşekkür diyoruz.''

Muratbey İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü ve turnuva koordinatörü Gülnur Uluğ ise Muratbey Peynirlerinin eğitim ve sporla alakalı pek çok sosyal sorumluluk projesi yürüttüğünü belirtti.

Gün sonunda yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA