İl Emniyet Müdürlüğünden Uyarı

İl Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların, düğün, nişan, sünnet, asker uğurlamaları gibi kutlamalar öncesinde kurallara uyamalarını istedi.

Denizli'de vatandaşlar düğün, nişan, sünnet, asker uğurlamaları gibi kutlamalar öncesinde, kutlama kuralları hakkında uyarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, toplumun ortak değerleri arasında yer alan, birlik ve beraberliğin en önemli göstergelerinden olan düğün, nişan, sünnet, asker uğurlaması gibi etkinliklerin yaz aylarında mevsim şartlarının da elverişli olması sebebi ile daha çok açık alanlarda gerçekleştirildiği anımsatıldı.

Açık alanlarda yapılan kutlamalarda silah ve patlayıcı maddelerin kullanılması, konvoy yapmak suretiyle gürültü, trafiğin tehlikeye düşürülmesi ve çevreye rahatsızlık verilmesi gibi olayların sıklıkla meydana geldiği belirtilen açıklamada, kutlamalarda meydana gelen bu tür olayların vatandaşlarda korku, panik ve tedirginliğe yol açtığı gibi, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan üzücü olaylara da sebebiyet verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Bu tür olumsuzlukların önlenebilmesi için kurumlarının il/ilçe uzantılarının sivil toplum kuruluşları ve yerel basının yüksek seviyede işbirliği içinde hareket etmesi vazgeçilmez bir gerçektir. Bu sebeple düğün, nişan, asker uğurlamaları gibi kutlama yapacak vatandaşlarımızın önceden muhakkak surette bağlı bulundukları polis merkezi amirliklerine giderek müracaatta bulunmaları ve burada tanzim edilecek (silah, havai fişek, patlayıcı madde atmamak ve attırmamak, gürültü yapmama, çevreyi rahatsız etmemek, trafik düzenini bozucu hareketlerden kaçınmak vb.) tebligatı imzalamaları gerekmektedir. Yürürlükteki mevzuata aykırı davranışlar tespit edildiğinde adli ve idari işlem yapılacağının bilinmesi gerekmektedir. Sevinç anlarının üzüntüye dönüşmemesi için tüm halkımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır.'
Kaynak: AA