Hisarcık'ta Oryantiring Yarışması

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Haftası Kutlama Programı çevresinde oryantiring yarışması düzenlendi.

Hisarcık'ta Oryantiring Yarışması
Esire Termal Turizm Tesislerinde İzci Lideri Yusuf Ziyaettin Kelek nezaretinde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Çok Programlı Anadolu Lisesinden 2’er gruptan 24 öğrencinin katılımıyla düzenlenen oryantiring yarışması iki etap birleştirilerek yapıldı. İlk etapta 2 kişi koşucu oldu. Koşu etabı bitince gruplar 4 kişi birlikte hedef bulma etabına geçtiler. Zamana karşı yarışan gruplar koşu başlangıç noktasından 3’er dakika ara ile çıkarıldı. Hedef bulmada 4 hedef her hedefte 1 görev olmak üzere toplam 4 görevden oluştu. Yarışmacılar hedef bulma görevlerini kendileri için hazırlanan kroki yardımı ile buldular. Her hedefte bir görev ve bir sonraki hedefe gönderecek yönerge bulunmaktaydı. Yarışmacıların parkuru bitirme sürelerine göre yapılan derecelendirme sonunda; 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anadolu Lisesinden 1 grup birinci, Çok Programlı Anadolu Lisesinden 1 grup ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi ise 1 grup üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde verilecek.(MA-EFE)
Kaynak: İHA