Güney Kore Büyükelçisi Bergama'yı Tanıtacak

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i makamında ziyaret eden Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, "Dünya Mirası Bergama’yı tekrardan görmekten çok mutlu oldum ve Korelilere Türkiye’deki dünya miraslarını daha çok tanıtabilmek adına çaba harcayacağım” dedi.

Güney Kore Büyükelçisi Bergama'yı Tanıtacak


Geçen yıl Bergama’yı ziyaret ederek Bergama’ya hayran kalan Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Bergama’yı tekrar ziyaret etti. İlk olarak Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan’ı ziyaret eden Büyükelçi Yunsoo Cho, ardından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Gönenç, Tarihi Zeus Sunağı başta olmak üzere Dünya Mirası Bergama’nın tarihi ve kültürel değerlerini Büyükelçi Cho’ya anlatarak Bergama konusunda büyükelçiye bilgiler verdi.

“Korelilere Bergama’yı tanıtacağız”

18 Temmuz’da içerisinde arkeologlarında bulunduğu 35 kişilik bir grubun yaklaşık 6 saatlik bir Bergama turu gerçekleştireceğini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu gezide Sayın Büyükelçinin amacı Türkiye’yi ve Bergama’yı daha çok tanıtabilmek. Kendisi geçen yıl Bergama’ya gelmiş, çok etkilenmiş ve burayı kendi vatandaşları da görsün istiyor. Bizler de 18 Temmuz’da gerçekleşecek ziyarette kendilerine memnuniyetle Bergama’yı anlatacağız ve tanıtacağız” diye konuştu.



Bergama çok gelişti”

Kore Büyükelçisi Cho Yunsoo Cho ise tekrar Bergama’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Belediye Başkanımızla görüşmemizde Sayın Başkanın Bergama ile ne kadar çok ilgilendiğini ve bu kenti çok sevdiğini tekrar anlamış oldum. Geçtiğimiz 8 sene içerisinde Bergama çok gelişti ve sizin sayenizde daha da gelişeceğini ve değişeceğini umuyorum. Dünya Mirası Bergama’yı tekrardan görmekten çok mutlu oldum ve Korelilere Türkiye’deki dünya miraslarını daha çok tanıtabilmek adına çaba harcayacağım” dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Gönenç Büyükelçi Cho’ya UNESCO Dünya Mirası Bergama plaketi hediye etti.
Kaynak: İHA