Güney Kore Askeri Ataşesi'nin Türkiye Hayranlığı

Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin davetlisi olarak geldiği Ordu’ya hayran kaldığını belirterek, “Türkiye ve Kore arasında çok yakın ilişkiler ve işbirliği var. Ben artık kendimi yarı Türkiyeli olarak görüyorum” dedi.

Güney Kore Askeri Ataşesi'nin Türkiye Hayranlığı
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri ile Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park ve beraberindeki gaziler Ordu ziyareti kapsamında Altınordu Belediyesini ziyaret ederek Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ile bir araya geldi. Başkan Tekintaş’ın makamında gerçekleşen ziyarette dostluk ve dayanışma mesajları verildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan, Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park ve beraberindeki gazileri ağırlayan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkeler arası dayanışmanın önemine vurgu yapan Başkan Tekintaş, bu kapsamda Kore ile olan ilişkilere dikkat çekti. Belediye olarak Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) önem verdiklerinin altını çizen Tekintaş, “Ülkelerin bir birleri ile dayanışması son derece önemli. Dünya da mazlum insanların korunması için işbirliği yapmak gerekiyor. Güney Kore denildiğinde ilk aklımıza gelen ise bu dayanışmadır. Bugün Kore Ataşesini ve gazilerimizi belediyemizde ağırlamak, kardeşlik dayanışması açısından son derece önemli. Belediye olarak derneğimize daha iyi ortamda hizmet vermeleri için yer tahsisinde bulunduk. Ben tüm STK’lara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Muharip Gaziler Derneğimizin yanın sıra birçok dernek ile ortak çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Altınordu Belediyesini ziyaret eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Albay Şükrü Tandoğan da “Ordu düşman görmedi, ama Ordu’nun evlatları Sakarya’da, Kore’de ve Kıbrıs’ta yurdun birçok yerinde çarpışarak şehit oldular. Birçok vatan evladı gittiği savaşlardan geri dönmedi. Biz de onları ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz. Kamu adına faaliyet gösteren bir derneğiz ve çalışmalarımızda şehrin idarecileri ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Ordu’da da Altınordu Belediyesinin ve Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın desteklerini her zaman görüyoruz ve bu durumdan onur duyuyoruz” diye konuştu.



Albay Jaesic Park: “Kendimi yarı Türkiyeli olarak görüyorum”

Ziyaretin önemli konuklarından olan Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park, Türkiye-Kore arasındaki yakınlığa ve işbirliğine vurgu yaptı. Türkiye’yi çok sevdiğini, gazi ve gazi yakınları içinde önemli çalışmalar yaptıklarına değinen Park, “Türkiye Muharip Gaziler Derneği ile birlikte çalışıyoruz. Bu kapsamda Karadeniz’e ve Ordu’ya ilk kez geliyorum. İlk kez gelmeme ve kısa süredir burada olamama rağmen Ordu’nun çok güzel bir şehir olduğunu gördüm. Ben Kore Ataşesi olarak gazilerimiz ve onların evlatları ile ilgileniyoruz. Türkiye ve Kore arasında çok yakın ilişkiler ve işbirliği var. Ben artık kendimi yarı Türkiyeli olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, konuklara plaket takdim etti.
Kaynak: İHA