Gümüşhane Emniyeti Özel Çocukları Sevindirdi

Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü, Engelliler Haftası nedeniyle bir grup özel öğrenciye resmi araçlarla şehir turu attırdı, anons çektirdi, polisevinde konuk etti.

Gümüşhane Emniyeti Özel Çocukları Sevindirdi
İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen programda araçlarla Eskibağlar Mahallesinde bulunan Özel Eğitim Uygulama Merkezine giden Emniyet güçleri burada kendilerini bekleyen özel öğrencileri resmi trafik araçları ve zırhlı araçlara bindirdi.

Ardından Bağlarbaşı Mahallesi istikametine yol alan konvoy sirenler eşliğinde şehir turu attı. Bu sırada araçlardaki özel öğrencilerin oldukça neşeli olduğu gözlenirken, öğrencilerin birçoğu açık olan araç camlarından halkı selamladı, bazıları siren çalan araçlardaki anons sistemiyle çeşitli anonslar yaptı.

Hastane kavşağından Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi PTT binası önüne kadar konvoyla giden öğrenciler burada indirildikten sonra polis abi ve ablalarıyla öğretmenleri eşliğinde esnaf ziyareti gerçekleştirerek broşür dağıttı.

Programda son olarak Polisevi’nde konuk edilen özel öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nün logosunun olduğu yaş pastayı özel öğrencilerle birlikte kesen İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, yaptığı konuşmada “Engelliler haftası nedeniyle görevli memur arkadaşlarımızla, amir arkadaşlarımızla birlikte farklı bir etkinliğe imza atalım dedik. Vatandaşımızı çeşitli konularda bilgilendirmek amacıyla özel kardeşlerimizle el ilanı dağıttık. Hem vatandaşımız memnun oldu hem de bu çocuklarımız memnun oldu” dedi.

Hayatta herkesin birer engelli adayı olduğunu vurgulayan Kar, “Yarın ne olacağını kimse bilemez. Dolayısıyla toplumumuzda özel çocuklarımıza ve özel vatandaşlarımıza farkındalık oluşturmak zorundayız. Onların haklarına riayet etmek zorundayız” diye konuştu.

Caddelerde engelli vatandaşlar için ayrılan park yerleriyle ilgili tam anlamıyla bilinç oluşmadığı için buralara araçların park edildiğini kaydeden Kar, bundan sonrası için özel öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte çalışmak istediklerini, tüm isteklerine hazır olduklarını ve her zaman bu tür etkinlikler birlikte yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Kar’ın konuşmasının ardından bu kez mikrofon başına geçen özel öğrenciler söyledikleri şarkı ve türkülerle salonda eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu.

Programın sonunda Emniyet Müdürü Kar ve Asayiş Şube Müdürü Servet Atan tarafından tüm özel öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA