Filipinler'de Ebu Seyyaf'a Karşı Operasyonlar

Ülkenin güneyindeki operasyonlarda 137 günde Ebu Seyyaf üyesi 149 kişi öldürüldü, 55 kişi gözaltına alındı.

Filipinler'in güneyinde Ebu Seyyaf örgütüne karşı ocak ayından bu yana yürütülen operasyonlarda 149 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Batı Mindanao Komutanlığından Tümgeneral Carlito Galvez, ülkenin güneyindeki Sulu eyaleti ve çevresindeki kentlerde Ebu Seyyaf'a karşı 137 gündür süren operasyonlarda 55 militanın gözaltına alındığını, 70 silahın ele geçirildiğini açıkladı.

Galvez, operasyonlarda 149 örgüt militanının öldürüldüğünü söyledi.

Operasyonlarda Ebu Seyyaf üyesi 50 kişinin güvenlik güçlerine teslim olduğunu, 18 kişinin de yakalandığını ifade eden Galvez, orduya örgütü ülkenin güneyinden uzaklaştırarak güçsüz oldukları bölgelere sürmeleri emri verdiğini belirtti.

Bu arada, Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Jo-Ann Petinglay, Sulu'nun Patikul kasabasındaki dağlık alanlarda dün gece çıkan çatışmada 2 Ebu Seyyaf militanının öldürüldüğünü söyledi.

Petinglay, öldürülen militanların kimliklerinin henüz tespit edilemediğini kaydetti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen yıl ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı 'bitirme' emri vermişti.
Kaynak: AA