Etiyopya'da Yolsuzluk Soruşturmalarında 93 Kişiye Hapis

Oromo eyaletinde başlatılan yolsuzluk soruşturmalarında, aralarında 3 belediye başkanın da bulunduğu 93 kişiye hapis cezası verildi.

Etiyopya'nın en büyük eyaleti Oromo'da yürütülen yolsuzluk soruşturmalarında 93 kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Resmi haber ajansı ENA'da yer alan habere göre, Oromo Etik ve Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Komiseri Hiruut Biraasaa, yaklaşık 9 aydır yürütülen soruşturma neticesinde 600 kişinin hakim karşısına çıktığını ve bunlardan 93'ünün 6 ay ile 13 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldığını belirtti.

Hapis cezası verilenler arasında 3 belediye başkanın da bulunduğunu ifade eden Biraasaa, soruşturmalar sırasında yaklaşık 4,5 milyon dolar ve 96 bin 200 metrekare arazinin tekrar kamuya kazandırıldığını kaydetti.

Biraasaa, yolsuzlukla mücadele soruşturmalarının bundan böyle halkla birlikte sürdürüleceğini vurgulayarak, gelecek hafta toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelerek farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Ülkeyi oluşturan 11 eyaletten en büyüğü olan Oromo'da yaklaşık 35 milyon kişi yaşıyor. Eyalet, geçen yıldan bu yana sık sık hükümet karşıtı gösterilerle gündeme geliyor.

Kaynak: AA