Depremde Hasar Gören Datça Hükümet Konağı Tahliye Ediliyor

2004 yılında peş peşe meydana gelen depremlerde hasar gören Datça Hükümet Konağı'nın tahliye edilmesinde son aşamaya gelindi Muğla Valisi Çiçek: 'Yatırım planına alınan yeni hükümet konağı projesi yakın zamanda ihaleye çıkarılarak yapılacak. Yenisi yapılıncaya kadar birimler başka ve sağlam binalarda hizmet verecek'

Datça ilçesinde, 2004 yılında meydana gelen depremlerde hasar gören Datça Hükümet Konağı'nın tahliye edilmesinde son aşamaya gelindiği bildirildi.

Datça ilçesinde, 2004 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında peş peşe meydana gelen bin 308 depremle ağır hasar görmesine rağmen, hizmet vermeye devam eden Hükümet Konağı'nda kalan son birimler olan Kaymakamlık ve Adliye'nin hafta sonuna kadar taşınarak, eski devlet hastanesi binasında hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni binanın aynı yere yapılmayacağını söyledi.

Yer sorununun çözüldüğünü belirten Vali Çiçek, 'Datça Belediyesi imar çalışmalarını kısa sürede tamamlayacak. Yatırım planına alınan yeni Hükümet Konağı projesi, yakın zamanda ihaleye çıkarılarak yapılacak. Yenisi yapılıncaya kadar birimler başka ve sağlam binalarda hizmet verecek.' dedi.

Öte yandan, yıkım kararı olan binanın tamamen boşaltılmasının ardından ay sonunda Datça Belediyesince yıkılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA