Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü'nün bu yıl 3'üncüsünü düzenlediği Genç Denizli Liseler Arası Tiyatro Günleri, 8 lisenin katılımıyla başladı.

Denizli Lisesi, Acıpayam Anadolu Lisesi, Seviye Okulları, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Kayhan 75. Yıl Lisesi, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Anafartalar Lisesi ve Durmuş Ali Çoban Lisesi'nin katıldığı 'Liseler Arası 3. Tiyatro Günleri'nin açılışı, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.

Açılışta sahne alan Denizli Lisesi, 'Komşu Köyün Delisi' isimli oyunu sergiledi.

Gençlere tiyatroyu sevdirmeyi ve tiyatronun gençler arasında yaygınlaştırmasını amaçlayan tiyatro etkinliğinin galası, 21 Mayıs'ta Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda gerçekleştirilecek. Etkinlik boyunca sergilenen oyunları değerlendiren jüri üyeleri, genç tiyatrocuları ödüllendirecek.

- Merkezefendi'de halk oylaması yapılacak

Merkezefendi Belediyesi tarafından Gerzele Mahallesi'nde yapımı tamamlanan projenin kütüphane ya da pazaryeri olmasına mahalle halkı karar verecek.

Merkezefendi Belediyesi, Gerzele Mahallesi'ndeki Fetih Camisi karşısında bulunan ve yapımı tamamlanan projenin kütüphane ya da pazaryeri olması için halka sorma kararı aldı.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 'Gerzele Mahallemize kazandırdığımız bir proje var. Projemizin çalışmaları bitti. Şimdi vatandaşımıza soracağız. Vatandaşımızın vereceği karara göre, biten projeyi ya kütüphane ya da pazaryeri olarak kullanacağız. Bunun için 28 Mayıs Pazar günü saat 11.00'de Gerzele Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımızın sandığa gitmesini istiyoruz. Gerzele'ye kazandırılan bu projede kararı vatandaşımız verecek.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA