CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran Açıklaması

'Türk milletinin Atatürk'ün hediye ettiği milli bayramları kutlaması AK Parti'nin bürokratlarının iki dudağından çıkacak izne bağlı değildir' 'Onlar engelledikçe bu halk milli bayramlara bizzat kendisi sahip çıkacaktır'.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 'Türk milletinin Atatürk'ün hediye ettiği milli bayramları kutlaması AK Parti'nin bürokratlarının iki dudağından çıkacak izne bağlı değildir.' ifadesini kullandı.

Cankurtaran, yazılı açıklamasında, Beşiktaş Belediyesinin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 3 gün sürecek etkinliklerine, İstanbul Valiliğince 'provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği' gerekçesiyle izin verilmediğini bildirdi.

Karara tepki gösteren Cankurtaran, 2011'den beri 8 milli bayram kutlamasının 'terör olayları, şehitler, Van depremi, Soma'daki maden faciası' nedeniyle iptal edildiğini belirtti.

Cankurtaran, şunları kaydetti:

'Ortada büyük bir acı varsa bayram kutlaması iptal edebilir. O konuda bir tabumuz yok. Ancak milli bayramları iptal etmek için hiçbir bahaneyi kaçırmayanlar geçmişte ne düğünlerini ne de herhangi bir etkinliklerini iptal etmemişti. Türk milletinin Atatürk'ün hediye ettiği milli bayramları kutlaması AK Parti'nin bürokratlarının iki dudağından çıkacak izne bağlı değildir. AK Parti mitinglerinde hiç gündeme gelmeyen bu 'provokasyon' ve 'olay olabilir' ihtimalleri her nasılsa hep milli bayramlarımızda gündeme gelmektedir. Ancak çabaları beyhude. Onlar engelledikçe bu halk milli bayramlara bizzat kendisi sahip çıkacaktır.'
Kaynak: AA