Çankayalı Çocuklar Felsefe Eğitimi Alıyor

Çankaya Belediyesi Etüt Merkezlerine devam eden çocuklar, felsefe eğitimi almaya başladı. Çocuklar, Felsefeciler Derneği ile birlikte yürütülen çalışma kapsamında oyunlar oynayarak çeşitli kavramlar üzerinde düşünmeyi öğreniyor.

Çankayalı Çocuklar Felsefe Eğitimi Alıyor
Çankaya Belediyesi, Felsefeciler Derneği ile birlikte düzenlediği çalışma kapsamında çocuklar için felsefe eğitimi başlattı. Çankaya Belediyesi Etüt Merkezlerinde oyunlar oynayarak, çeşitli kavramlar üzerinde düşünmeyi öğrenen çocuklar, proje kapsamında dernek üyelerinden Aysel Sever’in, Umut Etüt Merkezi’nde gerçekleştirdiği "Cesaret ve Korku" başlıklı çalışmasına büyük ilgi gösterdi. Çocuklar, Düşmekten Korkan Adam, Mr. Hoplit isimli animasyon filmlerinin izlenmesiyle başlayan çalışmada en çok nelerden korktuklarını oyun oynayarak ifade etti.

Yine izlenen animasyonlardan yola çıkılarak cesaretin gücü üzerine de konuşulan eğitimlerde, çocuklar konuyla ilgili masal ve öyküler de dinledi.

Eğitim projesi, sorular eşliğinde felsefe ile tanışma oyunundan çocuk haklarına, eleştirel eğitim atölyesinden eleştirel düşünmeye kadar pek çok alanda düzenlenecek atölye çalışmalarıyla sürecek.
Kaynak: İHA