Beypazarı Halk Eğitim Merkezi'nde Yıl Sonu Sergisi Açıldı

Beypazarı Halk Eğitim Merkezi'nde yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Kaymakam Kadir Ekinci, Hacıkara Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerindeki serginin açılışında yaptığı konuşmada halk eğitim merkezlerinin vatandaşa verdiği bilgiler açısından önemli olduğunu söyledi.

Bu merkezlerin çağa ayak uydurarak, vatandaşları bu konuda aydınlatması gerektiğini ifade eden Ekinci, 'Açılan bu kurslarla kültürel değerler yaşatılmaya çalışılıyor. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.' dedi.

Belediye Başkanı Tuncer Kaplan da bu tür etkinliklerin insanların geçmişteki sıkıntılarını, hüzünlerini, sevinçlerini motiflere dökerek halka sunduğunu belirterek, 'Yaptıkları işlemelere güzel manalar katan ve bu güzelliklerin ürün olarak ortaya konmasına vesile olan halk eğitim merkezlerini tebrik etmek lazım. Kadınlarımızın, renk, renk, desen, desen, motif motif burada yaptığı ürünleri göreceğiz. Görülmeye değer çalışmaların sergilendiğine hep birlikte şahit olacağız. Kadınlarımızı tebrik ediyorum.' diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Kaplan ise hayat boyu öğrenme felsefesine uygun olarak bugüne kadar 250 kurs açtıklarını, açılan bu kurslarda toplam 5 bine yakın vatandaşa eğitim verildiğini aktardı.

Konuşmaların ardından sergi açıldı. Açılışa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yalçın Zerdali, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bilgiç, Nallıhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Benlice, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Hız, MHP İlçe Başkanı Hamdi Ayanoğlu, kursiyerler ve aileleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA