BELMEK Kursiyerlerinin Binlerce Eseri Görücüye Çıktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte, 18 bin 696 kursiyerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı BELMEK yıl sonu sergisinin açılışını yaptı. Başkan Gökçek, “Bugüne kadar BELMEK’lerden 289 bin 498 mezun vermişiz. Türkiye’deki pek çok vilayetten sayısal olarak çok daha yukarıda bir rakam” dedi.

BELMEK Kursiyerlerinin Binlerce Eseri Görücüye Çıktı
Altınpark Fuar Alanı’nda düzenlenen ve Başkan Gökçek ile eşi Nevin Gökçek’in gül ve karanfillerle karşılandığı sergiye, Ankara Valisi Ercan Topaca’nın eşi Sevim Topaca ile yüzlerce BELMEK eğiticisi ve kursiyeri katıldı.

Patchwork’ten taş bebeğe, iğne oyasından resme, seramikten çiniye kadar binin üzerinden eserin yer aldığı sergide, BELMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan Osmanlı dönemine ait kıyafetler sergilendi, sergi açılışında bir konuşma yapan Başkan Gökçek, “Peşinen hepinize teşekkür ediyorum. Çünkü Belediye Başkanı olduğum 1994 yılından itibaren toplam 23 seneden beri devam eden bu büyük organizasyonun içerisinde sizler de varsınız. Sadece ve sadece bu sene 18 bin 696 kursiyer, bu kurslarımıza katıldı.

Bugüne kadar 23 yılda 289 bin mezun vermişiz, bu müthiş bir rakam. Türkiye’deki pek çok vilayetten, sayısal olarak çok daha yukarıda bir rakam. Böylesine büyük bir BELMEK ordusu var. Emeği geçen bütün hanımlara ve eğitim veren 384 öğretmen arkadaşımıza, gayretleri dolayısıyla teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. İddia ediyorum ve her zaman söylüyorum; buradaki eserler, profesyonellere taş çıkartıyor. Gerçekten çok başarılılar. Bazı eserleriyle de hiç mübalağa etmiyorum, profesyonellerin üzerine çıkıyorlar. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum. Her branşta eserler süper. Sıradan eser diyebileceğimiz eser yok. Her biri birbirinden güzel, kendi branşlarında. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak da gurur duyuyorum” diye konuştu.

Özellikle Başkentli hanımların her fırsatta yanlarında olan, desteklerini esirgemeyen Nevin Gökçek de sergiyi, “tek kelimeyle mükemmel” sözleriyle niteleyerek, “Emeği geçen öğretmen ve öğrenci arkadaşları kutluyorum. Biz BELMEK ailesi ve okulu olarak iddialıyız ve dünyada birinciyiz. Allah nazarlardan saklasın. Ben buradan herkese sesleniyorum, vakit ayırıp, sergimizi gezip, görsünler. Melih Bey’in söylediği gibi en ufak bir hata yok, mükemmel eserler. Burası büyük bir okul. Mutluluk okulu diyorum, başarılar diliyorum ve emeği geçenleri de kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Çok yoğun katılımın olduğu serginin sonunda şark köşesinde oluşturulan koltuklarda çeşitli ikramlarda bulunulan konuklar, burada bir süre sohbet ettiler ve hatıra fotoğrafları çektirdiler. Sergi, 25 Mayıs’a kadar ziyarete açık kalacak.
Kaynak: İHA