Başkan Akgün'den Büyükçekmece'ye Bir Okul Daha

Eğitime desteğini sürdüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçeye bir okul daha kazandırıyor.

Başkan Akgün'den Büyükçekmece'ye Bir Okul Daha
Türk Milli eğitimine kazandırdığı 30’a yakın okul ve eğitime verdiği katkılar nedeniyle "Okulcu Hasan" olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece’ye bir okul daha kazandırıyor.

Büyükçekmece Belediyesi ile Güzelce sakinlerinden eğitim hayırseveri Hasan ve Nezihe Kılıç çiftinin katkılarıyla yaptırılan Hasan - Nezihe Kılıç Anadolu Lisesi 5 katlı ve 24 derslikli olacak. Hasan - Nezihe Kılıç Anadolu Lisesi’nin temel atma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Sefer Erkeçoğlu, Hasan ve Nezihe Kılıç, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



“Atatürk’ün izinden giden çocuklar yetişecek”

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitime yapılan katkının en büyük ibadet olduğunu belirterek, “Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti oku’dur. Okumak içinde okula ihtiyacımız var. Bunun için okul yaptırmak en halis ibadettir. Kılıç ailesi bu okulu yaptırarak hem çok güzel bir işe imza atıyor hem de örnek bir iş yapıyor. Eğitim hayırseverimiz Hasan ve Nezihe Kılıç çiftinin nezdinde tüm Kılıç ailesini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Allah, bu okullarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden, onun gösterdiği aydınlık yolda ilerleyen çocukların yetişmesini nasip etsin. Bu okullarda yetişecek çocuklar bu ülkeyi, bu cumhuriyeti Avrupa standartlarına yükseltmek için var olacaklardır. Demokrasimizi taçlandırmak için, insan hak ve özgürlüklerini yaşatmak için var olacaklardır. Bu ülke o çocuklarımızın omuzlarında yükselecektir” diye konuştu.



Başkan Akgün’e teşekkür

Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Sefer Erkeçoğlu, Büyükçekmece’nin okul açısından özellikle de Anadolu lisesi ve meslek lisesi açısından bölgenin en şanslı ilçesi olduğunu belirterek; “Bugün gerçekleşecek temel atma töreniyle ilçemiz yeni bir okul daha kazanacak. Eğitim konusunda, eğitimin sorunlarının çözülmesi konusunda her zaman bize destek veren Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e ve bu okulu yaptıran Kılıç ailesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Eğitim hayırseveri Hasan Kılıç, emeği olan herkese teşekkür ederek, okulun hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmaların ardından Hasan - Nezihe Kılıç Anadolu Lisesi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA