Azez Ve Rai'de Bombalı Saldırılar

Azez'de dün bomba yüklü motosikletle düzenlenen saldırıda 2 yerel polis ve bir sivil yaralandı Rai'de önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle emniyet teşkilatına ait zırhlı iş makinesi zarar gördü.

Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerde yürütülen normalleştirme çalışmaları sırasında Azez ve Rai'de dün düzenlenen bombalı saldırılarda, 2 yerel polis memuru ve bir sivil yaralandı, emniyete ait zırhlı iş makinesinde hasar oluştu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetlerince DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos 2016'da başlatılan ve yaklaşık 7 ay süren Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde 243 meskun mahalin DEAŞ'tan kurtarıldığı anımsatıldı.

Türkiye'nin, birçok kurum ve kuruluşuyla, bölge halkının güvenli şekilde günlük yaşamlarına dönmesi için gayret gösterdiği vurgulanan bilgilendirmede, buna karşın bölgenin hala kendine özgü risk ve tehlikeleri bünyesinde barındırdığına işaret edildi.

Bölge halkının güvenliği ve yaşamlarını normalleştirme yönünde yürütülen faaliyetler sırasında bazı olaylar da yaşandığı belirtilen bilgilendirmede, bunlardan birinin Rai'de dün yaşandığı ifade edildi. Rai'nin kuzeydoğu çıkışında bölgeye yapılacak bir ambar binası için zemin düzeltmesi yapan emniyet teşkilatına ait zırhlı iş makinesinin saat 15.58'de, daha önceden yerleştirilen bir el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu hafif zarar gördüğü kaydedilen bilgilendirmede, bölgedeki aramalarda tuzaklanmış 8 el yapımı patlayıcının imha edildiği bildirildi.

Azez'de ise dün saat saat 20.56'da bir trafonun yakınına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce bırakılan bomba yüklü motosikletle düzenlenen saldırıda biri ağır 2 yerel polis memuru ve bir sivilin yaralandığı vurgulanan bilgilendirmede, ağır yaralı polisin Kilis Devlet Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

Bilgilendirmede, 'Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları tarafından bölge halkının huzur ve barış içinde yaşamlarına devam etmesi için özverili ve gayretli çalışmaları devam etmektedir.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA