Ayvalık'ta Sokak Basketbol Turnuvası

Ayvalık ilçesinde, geçen yıl geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden zihinsel engelli özel sporcu Müjdat Kurt için sokak basketbol turnuvası düzenlendi.

Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürlüğü ve Ayvalık Gençlik Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen turnuva, Ayvalık Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ile Birlik Ortopedik Engelliler Derneğinin (BOED) özel sporcularının basketbol gösterisiyle başladı.

Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Mustafa Cem Hamzaoğlu, yaptığı açıklamada, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'nın onayıyla düzenledikleri turnuvaya kısa bir süre önce hayatını kaybeden özel sporcu Müjdat Kurt'un adını verdiklerini söyledi.

Kurt'un, Ayvalık'ın çok önemli değerlerinden biri olduğunu kaydeden Hamzaoğlu, 'Bizlerin gönüllerimizde çok özel bir yeri olan ve her zaman hatırlayacağımız Müjdat'ımız vardı. Onu erken yaşta kaybettik. Acısını halen daha aynı tazelikte yaşıyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabırlar versin. İnşallah bundan sonra her yıl geleneksel olarak Müjdat'ın adına bu sokak basketbolu turnuvamız devam edecektir.' diye konuştu.

Turnuvada, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu ile Ayvalıkgücü Belediyespor Basketbol takımları arasında dostluk maçı yapıldı.

Kaynak: AA