Avustralya Büyükelçisi Larsen'den Üniversite Yönetimine Alkışlı Teşekkür

Gaziantep Üniversitesi ile Avustralya Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Projesi kapsamındaki desteğiyle hayata geçirilen Dezavantajlılarla 360 Derece Eğitim Projesi’nin kapanış toplantısına katılan Avustralya Büyükelçisi James Larsen, bu önemli sosyal projeyi hayata geçirdiği için GAÜN yöneticilerini alkışlayarak, teşekkür etti.

Avustralya Büyükelçisi Larsen'den Üniversite Yönetimine Alkışlı Teşekkür
Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki proje kapanış toplantısı, down sendromlu çocukların mehter konseri ile başladı.

Mehteranların seslendirdiği eserler ve kullandıkları enstrümanlardaki başarılarını şaşkınlık ve beğeniyle izleyen Avustralya Büyükelçisi James Larsen ve GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, hem çocuklar hem de eğiticileri kutladı. Yürütücülüğünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir ve koordinatörlüğünü İpek Kervancıoğlu’nun yaptığı projenin kapanış toplantısında konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversite olarak kaliteli bir eğitim vermenin yanı sıra, birçok sosyal projeye de imza attıklarını belirtti.

Kapanışı yapılan proje kapsamında 45 gün süreyle, yaklaşık 2 bin kamu çalışanının çeşitli gruplardaki engellilerin eğitimiyle ilgili bilgilendirildiğini kaydeden Prof. Dr. Gür, “Biraz önce müthiş bir gösteri sunan down sendromlu kardeşlerimiz, engelli de olsa, eğitilerek harika şeyler yapılabileceğini gösterdi” dedi.

Avustralya Büyükelçisi James Larsen ise bu tür sosyal eğitim çalışmalarına her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirttiği konuşmasında, “Biraz önceki gösteriden çok etkilendim. Paydaşı olduğumuz önemli bir sosyal proje” ifadelerini kullandı.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ve Araştırmacı Yazar Mehmet Kızıltaş da, imkan sağlanması halinde engellilerin elde edemeyeceği başarı olmadığının altını çizdi.

Toplantı sonrası Rektörlüğe bir nezaket ziyaretinde bulunan Avustralya Büyükelçisi James Larsen’e Rektör Prof. Dr. Ali Gür ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir tarafından GAÜN’ü tanıtıcı çeşitli bilgiler verildi.

Bir GAÜN markası olan İntörn Uygulamasıyla mezun öğrencilerin yüzde 80’e yakın bölümünün iş sahibi olduğunu öğrenen Büyükelçi Larsen, yeni sorular sorarak Gaziantep Üniversitesini yakından tanımaya çalıştı. Prof. Dr. Gür ve üniversite yöneticilerini alkışlayan Larsen, “Biraz önce müthiş bir gösteri izledim ve çok etkilendim. Bu güzel çocukları kutluyorum. Ama, en çok beni sevindiren bu dezavantajlı gruba mensup çocukların toplum tarafından sarmalanmış olması. Sizi ve ailelerini, projeye emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Rektör Gür de, üniversite olarak yeni sosyal projelere imza atmaya devam edeceklerini vurguladı. Gür, Büyükelçi Larsen’e GAÜN’de yapılan sedef işlemeli bir sandık hediye etti.
Kaynak: İHA