Ankara'da 'Mobilyacıların Güvenlik Sorunları' Toplantısı Düzenlendi

ANKAMOB tarafından düzenlenen toplantıda, Siteler'de mobilya üretimi yapan esnafın güvenlik sorunları masaya yatırıldı.

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca (ANKAMOB), Siteler'de mobilya üreten esnafın güvenlik sorunlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

ANKAMOB'daki toplantıya, Ankara Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, birim müdürleri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Vali Yardımcısı Kemal Karadağ'ın sunumunun ardından konuşan Vali Ercan Topaca, katılımcılara, Siteler mobilya esnafının güvenlik sorunlarına ilişkin yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Sitelerde ihtiyaç duyulan güvenlik kameralarının sayısının arttırılacağını belirten Topaca, 'Kamera, yaşanan sorunları aydınlatmaya yardımcı olur, caydırıcı etkisi vardır, ama yeterli değildir.' diye konuştu.

Daha caydırıcı, etkili çözümler için esnaflardan öneri beklediğine değinen Topaca, Siteler'e kontrollü giriş sağlanarak, gece yaşanacak olayların sınırlandırılabileceğine işaret etti.

Bekçilik sisteminin yeniden kurulması halinde, bölgede böyle bir istihdamın da yapılabileceğini dile getiren Topaca, bu bölgenin özel olduğunu ve esnafın kendi güvenlik sistemini kendisinin kurması gerektiğini bildirdi.

Topaca, polisin yasa dışı olaylara karşı tedbirler alabileceğini anımsatarak, 'Kurumsal anlamda özel ihtiyaçlarınıza çözüm üretemeyebilir. Öyle bir yapıyı kurmamız lazım, bunun üzerinde çalışacağız. Bir ay sonra bu toplantının devamını yapacağız.' diye konuştu.

- 'Mevcut imkanla rekabet edilemez'

Gelen talepler arasında bir organize sanayi bölgesi kurulmasının da olduğuna işaret eden Topaca, esnafın, sanayi sitesinin mevcut imkanlarıyla, Türkiye'de ve dünyada rekabet edemeyeceğini ifade etti.

Topaca, sanayi bölgelerine verdiği öneme dikkati çekerek, 'Burada organize sanayi bölgesinin kurulmasında iş size düşüyor, ağırlıklı olarak sizin inisiyatif almanız lazım. Biz ancak öncülük yaparız. Elinizi taşın altına kuvvetli bir şekilde koymanız lazım.' dedi.

Çevre düzenlemesine ilişkin sorunlara da değinen Topaca, Siteler içindeki temizlikle ilgili belediyelerin gereken tedbirleri aldığını kaydetti.

Toplantıda söz alan Siteler esnafı da görüş ve önerilerini aktardı.
Kaynak: AA