ABD'de '15 Temmuz Darbe Girişimi Gerçekleri' Toplantısı

Firari FETÖ mensubu Bilici'nin Türkiye'yi boş salona şikayet ettiği Dayton'da bu kez '15 Temmuz Darbe Girişimi Gerçekleri' konulu toplantı düzenlendi AK Parti MKYK üyesi Erdoğan: 'Türkiye artık FETÖ'cülerin gerçek yüzünü gördü, o yüzden Türkiye'de yaşayamıyorlar ama ABD'de yaşayabiliyorlar. Bu yüzden siz burada daha büyük tehlike altındasınız, lütfen onlara inanmayın' Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı Şahbandarov: 'Bu insanlar ABD'de hala 120'den fazla okula sahip ve çocuklarımızı eğitiyor. Türkiye'de yaşananlardan sonra şimdi ABD ve Amerikan vatandaşları için de endişeliyim'

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında aranan, kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Abdülhamit Bilici'nin, Türkiye'yi ABD kamuoyuna şikayet etmek için konferans verdiği Ohio'nun Dayton kentinde düzenlenen '15 Temmuz Darbe Girişimi Gerçekleri' toplantısı büyük ilgi gördü.

Dayton Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi (ATACC Dayton) tarafından düzenlenen programa, 100'ün üzerinde davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinin anlatıldığı filmle devam etti. Davetlilerin doldurduğu ATACC Dayton'da Anadolu Ajansının '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi' de açıldı.

Toplantıda, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Asuman Erdoğan, Ahıska Türk Amerikan Toplum Merkezi Başkanı İslam Şahbandarov, Dayton Kent Meclisi üyeleri Joey Williams ve Jeffrey Mims, insan hakları savunucusu aktivist Anthony Whitmore, 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ hakkında konuşmacı olarak görüşlerini aktardı.

Türk ve Ahıska Türklerinin yanı sıra Amerikalıların da yoğun ilgi gösterdiği programda söz alan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşanan dehşet dolu saatleri anlattı.

Huzur ve barış dolu başlayan 15 Temmuz akşamının, Ankara semalarında uçmaya ve kenti bombalamaya başlayan uçak sesleriyle korkunç bir kabusa dönüşmeye başladığını ifade eden Erdoğan, 'Eşime, dışarı çıkmaya hazırlandığım sırada uykudan kalkarak ağlamaya başlayan oğlumu da beraberimde götüreceğimi söyledim. Eğer biz demokrasimizi savunmak için hep beraber dışarı çıkmasaydık, onlar çocuklarımızın geleceğini ellerinden alacaktı.' dedi.

ABD'de yaşayan FETÖ firarilerinin faaliyetlerini, bu ülkede sürdürdüklerini anımsatan ve Amerikalılara seslenen Erdoğan, 'Dürüstlük ve samimiyet, hayatta birçok şeyden önce gelir. Onlar (FETÖ'cüler) samimi değiller. Türkiye artık FETÖ'cülerin gerçek yüzünü gördü, o yüzden Türkiye'de yaşayamıyorlar ama ABD'de yaşayabiliyorlar. Bu yüzden siz burada daha büyük tehlike altındasınız, lütfen onlara inanmayın.' diye konuştu.

Ahıska Türk Amerikan Toplum Başkanı Şahbandarov, 15 Temmuz gecesi Türk halkının ölümü göze alarak demokrasi ve özgürlüğüne sahip çıktığını vurgulayarak 'Özgürlüğün de bir bedeli var ve bu bedel hiç de ucuz değil. Türk halkı son darbe girişiminde bu bedeli ağır bir şekilde ödemiş, özgürlük ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Umarım Allah, Türkiye'ye bir daha böyle acı bir tecrübe yaşatmaz.' ifadesini kullandı.

ABD'de faaliyetlerini sürdüren FETÖ'nün, bu ülke için taşıdığı riske dikkati çeken Şahbandarov, 'Türkiye'de yaşananlardan sonra şimdi ABD ve Amerikan vatandaşları için de endişeliyim. Çünkü bu insanlar bu ülkede 120'den fazla okula sahipler ve çocuklarımızı eğitiyorlar. Bu konuda hepimizin endişelenmesi gerekiyor.' dedi.

Dayton Kent Meclisi üyesi Mims de FETÖ'nün ABD yasalarındaki boşluklardan yararlanarak bu ülkedeki faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çekti.

Aktivist Whitmore da 15 Temmuz darbe girişiminin 'Türkiye'yi ve demokrasiyi yıkmayı' amaçladığını belirterek 'Bir savaşı kazanabilmeniz için insanların kalplerini kazanmanız gerekir. 15 Temmuz 2016, Türk insanının kalbinin hükümetleriyle olduğunu göstermiştir. O gün meydanlara çıkan insanlar, ülkeleri için canlarını feda etmeye hazırlardı.' değerlendirmesinde bulundu.

FETÖ'nün ABD'deki faaliyetleri hakkında Whitmore, 'Bu konu ABD'nin karşı karşıya bulunduğu bir meydan okumadır. ABD'de yaygın bir görüş farklılığı vardır. Bu yüzden biz kendimizi eğitmek zorundayız. Halkın doğru bilgilendirilmesi noktasında medyaya önemli görevler düşüyor.' diye konuştu.

Toplantının ardından Şahbandarov ve Erdoğan, Montgomery Meclis üyesi Judy Dodge'ın aralarında bulunduğu yabancı davetlilere, AA fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdirdi.

Kaynak: AA