'7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'

Andante dergisince Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte 16 dalda ödül verildi Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: 'Medeniyetimiz, kendisine hizmet eden herkese vefa gösterir. Diline, dinine, meşrebine bakmaz. Hürmetle anmayı vazife kabul eder. Bu ödüller, Donizetti Paşa'ya bir vefadır, hürmettir'

Andante dergisince Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen '7. Donizetti Klasik Müzik Ödülleri' törenle sahiplerine verildi.

Rahmi Koç Müzesinde yapılan törene katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, her sanatçının alkışlanmak istediğini, bütün sanatçıları etkinlikte hep birlikte alkışlayacaklarını ve hayata kattıkları yeni renkler ve sesler için şükranlarını anlattı.

Demircan, '7 yıl önce, Andante dergisiyle yola çıkarken, bu ödüllere Donizetti Klasik Müzik Ödülleri ismini verdik. İyi ki bu ismi verdik. Donizetti Paşa, imparatorluk kültürümüze, klasik müzik zevkini ekleyen kişidir. Sultan II. Mahmud'un teklifiyle İstanbul'a yerleşmiş ve imparatorluğun 'Baş Ustakarı' unvanıyla teveccüh görmüş, 28 yıl boyunca bu görevi icra etmiştir.' diye konuştu.

Demircan, İtalyan sanatçı Giuseppe Donizetti'nin evrensel bir miras olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

'İstanbul, Beyoğlu'ndan ve imparatorluktan aldığı ilhamı, çok sesli sanat eserlerine dönüştürmüş. Bir Beyoğlu sevdalısı olarak ebedi uykusuna da Beyoğlu'nda dalmıştır. Ruhu şad olsun. Medeniyetimiz, kendisine hizmet eden herkese vefa gösterir. Diline, dinine, meşrebine bakmaz. Hürmetle anmayı vazife kabul eder. Bu ödüller, Donizetti Paşa’ya bir vefadır, hürmettir. Aynı zamanda, klasik müzik alanında eserler ve emek veren sanatçılarımıza da şükranlarımızın bir ifadesidir.'

Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali de 16 farklı kategoride ödül verilen etkinliğe ev sahipliği yapan Demircan'a ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

- 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü' Muammer Sun'un oldu

Ödül kazanan her sanatçının bir şarkı yorumladığı törende, besteci Muammer Sun, 'Yaşam Boyu Başarı Ödülü'ne layık görüldü.

Opera sanatçısı Deniz Yetim 'Yılın Kadın Opera Sanatçısı', Kaan Buldular 'Yılın Erkek Opera Sanatçısı', Hasan Uçarsu 'Yılın Bestecisi', Orçun Orçunsel 'Yılın Orkestra Şefi', Onur Özkaya 'Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu', Orçun Civelek, 'Yılın Üflemeli Çalgılar Yorumcusu', Gökhan Aybulus ise 'Yılın Piyanisti' ödülünü aldı.

'Yılın Oda Müziği Topluluğu Ödülü' Nemeth Quartet'e, 'Yılın Çıkış Yapan 30 Yaş Altı Genç Müzisyeni Ödülü' Celil Refik Kaya'ya, 'Yılın Çıkış Yapan 17 Yaş Altı Genç Müzisyeni Ödülü' Kaan Baysal'a verildi.

'Yılın Orkestrası Ödülü' Karşıyaka Oda Orkestrası adına Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'a, 'Yılın Klasik Müzik Etkinliği Ödülü' ise Türkiye Gitar Buluşması adına Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi dekan Vekili Kaan Korad'a takdim edildi.

'Yılın Koro/Vokal Topluluğu' Rezonans olurken, 'Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü' Doğu Masalları ile Aydın Karlıbel'in, 'Özel Başarı Ödülü' de Barış İçin Müzik Vakfının oldu.
Kaynak: AA