Ziraat Bankasına 'En İyi Data Analitiği Kullanımı' Ödülü

Ziraat Bankası, Retail Banker International tarafından düzenlenen 2017 Global Retail Banking Awards organizasyonunda, 'En İyi Data Analitiği Kullanımı' ödülüne layık görüldü.

Ziraat Bankası, Retail Banker International tarafından düzenlenen 2017 Global Retail Banking Awards organizasyonunda, 'En İyi Data Analitiği Kullanımı' ödülünü kazandı.

Ziraat Bankasından yapılan yazılı açıklamada, Retail Banker International tarafından 11 Mayıs'ta Londra’da '2017 Global Retail Banking Awards' etkinliğinin düzenlendiği belirtildi.

Ziraat Bankasının, dünya genelinde 200'den fazla katılımcıyla 25 ayrı kategoride gerçekleştirilen etkinlikte, 'Operasyonel Segmentasyon ve Hizmet Kalitesi Standardizasyonu Projesi' ile 'Best Use Of Data Analytics' kategorisinde ödül kazandığı, 'ATM Lokasyon Belirleme Projesi' ile de 'Best Service Innovation' kategorisinde finale kalmayı başardığı ifade edildi.

Bankanın, 'En İyi Data Analitiği Kullanımı' alanında ödül kazandıran projeyle şubelerinden hizmet alan müşterilerin bekleme sürelerinin düşürülmesi ve hizmet kalitesi standardizasyonunun sağlanmasının hedeflendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Operasyonel şube segmentasyonu ve yoğunluk tahminleme modelleri yaklaşımıyla gerçekleştirilen çalışma sonucunda, Ziraat Bankası şubelerinde standart süre üzerinde bekleyen müşteri sayısı, son üç aylık sürede yüzde 67 oranında azaltıldı. Böylece, Ziraat Bankasının şubelerinde müşterilerine hizmet verme süresinin ortalama 3,5 dakikaya düşürülmesi sağlandı.Sahip olduğu yaklaşık 7 bin ATM ile Türkiye'nin en geniş ATM ağına sahip Ziraat Bankası aynı organizasyonda, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak en doğru ATM lokasyonunu tahminlediği bir diğer çalışması 'ATM Lokasyon Belirleme Projesi' ile de Alior Bank, Bank of Ireland ve Royal Bank of Canada ile birlikte 4 finalist banka arasına girmeyi başardı.'
Kaynak: AA